Fransa'da tesettür mayosu krizi

Fransa'nın güneyindeki 2 belediyenin ardından Korsika'nın bazı plajlarında da tesettür mayosu yasaklandı.

Google Haberlere Abone ol
Fransa'da tesettür mayosu krizi
Fransa'da 2 belediyenin tesettür mayosunu yasaklamasından sonra Korsika'da da bir belediye aynı yasağı uygulamaya başladı.

Fransa'nın Akdeniz'de bulunan adası Korsika'nın kuzeyinde yer alan Sosyalist Sisco Belediyesi, şehir plajlarında tesettür mayosunun yasaklandığını, yasağın yarından itibaren yürürlüğe gireceğini duyurdu.

Sisco Belediye Başkanı Ange-Pierre Vivoni, ülkenin güneyindeki Cannes ve Villeneuve-Loubet'in sahillerinde tesettür mayosunun yasaklamasının ardından, kendilerinin de aynı uygulamaya geçtiğini söyledi.

Yasağa gerekçe olarak adanın Bastia bölgesinde hafta sonu Müslüman bir grupla bölge sakinleri arasında yaşanan gerilim gösterildi.

Fransa'da tesettür mayosu tartışmaları geçtiğimiz hafta Marsilya'da özel bir yüzme havuzunu bir günlüğüne kiralayan bir kadın derneğinin, tesiste erkek öğretmenlerin de bulunacağını belirterek, bikini ile gelinmemesi konusunda üyelerine uyarıda bulunmasıyla başlamıştı.

Eylül ayında düzenlenmesi planlanan etkinlik, özel havuzun yönetimi ve Pennes-Mirabeau Belediyesi tarafından güvenlik gerekçesiyle iptal edilmişti.

Etkinliği düzenleyen Smile 13 isimli dernek yöneticileri, günlerdir tehditler aldıklarını, dernek yöneticileri ve üyelerine yönelik sözlü ve fiziki saldırılarla karşı karşıya kaldıklarını belirterek, bir dernek yöneticisinin adına postalanan zarftan kurşun ve ırkçı tehditler çıktığını açıklamıştı.

Marsilya'daki olayın ardından ülkenin güney kıyılarındaki Cannes ve Villeneuve-Loubet belediyeleri de sahillerinde tesettür mayosunu yasaklamıştı.

Yorumlar