Fotoğrafçılar Birliği, Sincan'da kuruldu

Ankara Sincan ilçesinde ikamet eden fotoğrafçılar, tanışmak, fikir alışverişinde bulunmak ve yaşadıkları sorunları dile getirmek için yemekli toplantıda bir araya geldi.

Google Haberlere Abone ol
Fotoğrafçılar Birliği, Sincan'da kuruldu

Ankara Sincan ilçesinde ikamet eden fotoğrafçılar, tanışmak, fikir alışverişinde bulunmak ve yaşadıkları sorunları dile getirmek için yemekli toplantıda bir araya geldi. Toplantıda; Sincan, Fatih, Yenikent, Eryaman, Elvankent ve Etimesgut bölgesi için Fotoğrafçılar Birliği oluşturuldu.

Fotoğrafçılar, son zamanlarda dalgalanmalar yaşayan döviz fiyatlarının fotoğrafçılıkta kullanılan ürünlere ve malzemelere yansıdığını ve bu durumun kendilerini mağdur ettiğini belirtti. Döviz fiyatlarının işyeri giderlerinde ciddi artışa neden olduğuna değinen fotoğrafçılar, yaşanan dalgalanmalardan daha fazla etkilenmemek için birlik çağrısında bulundu.

Foto Sincan'ın sahibi Masa Eroğlu konuşmasında, “Bugün burada bir araya geldiğimiz fotoğrafçılar, fiyat tarifelerindeki dalgalanmaların kendilerinin olduğu kadar vatandaşları da olumsuz yönde etkilediğini dile getirdiler. Bölge içerisinde faaliyet gösteren fotoğraf stüdyosu sahiplerini mesleki ve ekonomik sorunlarını çözebilmek, karşılıklı fikir alışverişinde bulunmak maksadıyla bir araya getirdik. Bu niyetimizde de yüzde doksan beş seviyesinde katılım ile başarılı olduk. Fotoğrafçılar; vergi, kira, personel giderleri ve SGK primlerini ödemeye çalışırken bir yandan hiçbir resmi kaydı olmadan vergisiz, masrafsız çalışan korsan fotoğrafçılarla mücadele etmek zorunda kalıyor. Bu konuda yetkili kurumlar daha sıkı denetimler ve çalışmalar yapmalıdır.” dedi.

HATIRALARINIZI UCUZA SAKLAYAMAZSINIZ

Mobilyalarınızı, ayakkabılarınızı ucuz seçebilirsiniz, ucuz yemek de yiyebilirsiniz, fakat hatıralarınızı ucuza saklayamazsınız” diyen Eroğlu, sözlerini, “Fotoğrafçılar daha iyi hizmet sunmak ve fiyat kargaşasına son vermek için oy birliği ile taban fiyat uygulamasına geçtiklerini, korsanla mücadele için da belediyeler ve vergi daireleri ile iletişime geçeceklerini bildirdiler. Her ay yapmayı planladığımız toplantılarla fotoğrafçı esnafının toplum içerisindeki mesleki ve ekonomik saygınlığının korunması ve bölge halkının bu konularda bilgilendirilmesini amaçlıyoruz. Son olarak biz diyoruz ki ‘Korsan fotoğrafçıya ve haksız rekabete hayır’” diye tamamladı. CİHAN

Yorumlar