Foça’daki orman yangınının yayılması önlendi (2)

İzmir'in Foça ilçesinde öğlen saatlerinde çıkan orman yangınının yayılmasının önlendiği ve yangının kısmen kontrol altına alındığı belirtildi. Yangında ilk belirlemelere göre 10 hektarlık alanın zarar gördüğü açıklandı.     Foça...

Google Haberlere Abone ol
Foça’daki orman yangınının yayılması önlendi (2)

İzmir'in Foça ilçesinde öğlen saatlerinde çıkan orman yangınının yayılmasının önlendiği ve yangının kısmen kontrol altına alındığı belirtildi. Yangında ilk belirlemelere göre 10 hektarlık alanın zarar gördüğü açıklandı.

    Foça ilçesi Kozbeyli köyü yakınlarındaki otluk alanda, bugün öğlen saat 13.00 sıralarında henüz bilinmeyen bir sebeple yangın çıktı. Yakında bulunan askerî bölgedeki görevliler, durumu hemen itfaiyeye bildirdi. Rüzgarın etkisiyle hızla büyüyen yangın, kısa sürede Kozbeyli ile Yeniköy arasındaki ormanlık alana sıçradı.

    Şiddetli rüzgar nedeniyle büyüyen yangına, İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı 7 helikopter, 6 dozer ve 15 arazözle müdahale ediliyor. Yangının yayılmasının engellendiğini belirten Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri, yangının belirli bir bölgede sürdüğünü ve bu bölgeye karadan ve havadan müdahale edildiğini söyledi. Yetkililer, yangını kısa süre içinde tamamen kontrol altına almayı hedeflediklerini kaydetti.

CİHAN

Yorumlar