Foça bombalı saldırı davası sanıkları ilk kez farklı mahkemede

İzmir'in Foça ilçesinde, askerî servis aracının geçişi sırasında bombalı saldırı düzenleyerek iki askeri şehit eden, 12 kişiyi yaralayan, saldırıdan önce kendilerini gören üç çiftçiyi de başlarından vurarak öldüren yedisi tutuklu sekiz sanığın, özel yetk.

Google Haberlere Abone ol
Foça bombalı saldırı davası sanıkları ilk kez farklı mahkemede

İzmir'in Foça ilçesinde, askerî servis aracının geçişi sırasında bombalı saldırı düzenleyerek iki askeri şehit eden, 12 kişiyi yaralayan, saldırıdan önce kendilerini gören üç çiftçiyi de başlarından vurarak öldüren yedisi tutuklu sekiz sanığın, özel yetkili mahkemelerin kaldırılmasının ardından ilk kez Karşıyaka Adliyesi'nde yargılanmasına devam edildi.

Daha önce İzmir 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen dava, TMK 10. maddeyle görevli mahkemelerin kapatılmasının ardından Karşıyaka 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ne alındı. Duruşmaya, Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde 2 Eylül 2012'de polis ekipleriyle girdikleri çatışmada yaralı yakalanan, hakkında 30 defa ağırlaştırılmış müebbet ve 28 yıl hapis istenen Yunus Çiçek'in de aralarında bulunduğu tutuklu sanıklar Hasan Deliktaş, Faruk Kayli, Kamil Solak, Reşit Ertuğrul, Şehmuz Rabindüz ve Şevket Rabindüz, tutuksuz yargılanan Ali Yapan ile mağdur ve tarafların avukatları katıldı.

Foça'daki bombalı saldırıdan önce öldürülen çiftçiler Yusuf Kafalı'nın eşi Vesile Serap Kafalı ve kızı Songül Kafalı, Bahri Şirin'in eşi Aynur Şirin ve Zekeriya Toksuz'un eşi Ayten Toksuz, sanıkların masum insanları öldürdüklerini belirterek cezalandırılmalarını istedi. Tutuklu sanık Çiçek, tercüman eşliğinde savunma yaptı. Çiçek, özel yetkili mahkemelerdeki yargılamayı kabul etmediğini, bu sebeple bir sonraki celsede tekrar ifade vermek istediğini söyledi. Tercüman eşliğinde savunma yapan Deliktaş da savunmasını bir sonraki duruşmada yapmak istediğini ifade etti. Şehmuz Rabindüz ve Şevket Rabindüz ise bombalı saldırının faillerinden yanlarında kalan ve otomobille götürdükleri Deliktaş'ın akrabaları olduğunu, olayla bir bağlantıları bulunmadığını, kendilerinin de mağdur olduğunu söyleyerek tahliyelerini talep etti. Solak da olayla bir ilgisi olmadığını belirterek tahliyesini talep etti.

Mahkeme heyeti, bütün tutuklu sanıkların tutukluluklarının devamına karar verdi. Duruşma, eksik belgelerin tamamlanması için 6 Haziran 2014 tarihine ertelendi. CİHAN

Yorumlar