Fıtık ameliyatına gitti kalp kapakçığı ameliyatı oldu

Antalya’da fıtık şikayetiyle başvurduğu hastanede, ameliyat öncesi yapılan kontrollerde kalp kapakçığında kaçak olduğu için tespit edilen hastaya küçük kesi yöntemi ile operasyon yapıldı.

Google Haberlere Abone ol
Fıtık ameliyatına gitti kalp kapakçığı ameliyatı oldu

Antalya’da fıtık şikayetiyle başvurduğu hastanede, ameliyat öncesi yapılan kontrollerde kalp kapakçığında kaçak olduğu için tespit edilen hastaya küçük kesi yöntemi ile operasyon yapıldı. Göğsünde açılan 6 cm'lik bir kesi ile kalp kapakçığındaki rahatsızlığını giderilen kamyon şoförü hasta iki ay sonra da fıtık ameliyatına girecek.

Antalya’nın Kumluca ilçesine bağlı Kuzca köyünde yaşayan ve geçimini kamyonculuk yaparak sağlayan 3 çocuk babası Ahmet Erçin’in (54), fıtık ameliyatı olmadan önce yaptırdığı kontrollerinde kalp kapakçığında kaçak tespit edildi. Erçin’in bu sorun ortadan kaldırılmadan fıtık ameliyatı olmasının mümkün olmadığı aktarıldı. Antalya’da birkaç farklı merkeze başvuran Erçin’e, kalp kapağının açık ameliyat ile değişmesi gerektiği aktarıldı.

Açık kalp ameliyatı olmak istemeyen Erçin’e küçük kesi ile bu hastalıktan kurtulabileceği söylendi. Erçin’in, sağ göğüs kafesinin altından 6 santimlik bir kesi açıldı ve böylelikle Antalya’da ilk kez minimal invaziv ve endoskopik yöntemle kalp kapakçığı ameliyatı yapıldı.

Operasyonu gerçekleştiren Memorial Antalya Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Bölümü’nden Op. Dr. Tamer Bakalım, kalp kapakçığındaki kaçağın tedavi edilmesiyle Erçin’in kalbine binen yükü ortadan kaldırdıklarını söyledi. Op. Dr. Bakalım, bu yöntemle hastaya en az zararı vererek sağlığına kavuşması sağlandığını söyledi.

Çok küçük kesilerle ameliyatı atlattığını ve bu kesi izlerinin ameliyattan bir ay sonrasında belirsiz hale geldiğini ifade eden Erçin, “İyileşme sürecim çok hızlıydı. Ameliyatımdan bir ay sonra çok sağlıklıyım. Ağrı ya da acı hissetmiyorum. Yapılan küçük kesiler belirsiz hale geldi. Yara izi kalmadı. Hastalığımı öğrenmeden önce yaşadığım aşırı terlemelerim kalmadı. Artık dinlenmeye ihtiyaç duymadan yürüyebiliyorum. Fıtık ameliyatımı 2 ay sonra olacağım. Sonra da işime geri dönmek istiyorum.” dedi. CİHAN

Yorumlar