Fişlenen iki kardeşten suç duyurusu

Tunceli'nin Hozat ilçesinde ortaya çıkan fişleme belgelerinde isimleri yer alan Taraf Gazetesi Yazarı Yalçın Çakmak ile Kardeşi Yasin Çakmak, Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Fişlenen iki kardeşten suç duyurusu

Tunceli'nin Hozat ilçesinde ortaya çıkan fişleme belgelerinde isimleri yer alan Taraf Gazetesi Yazarı Yalçın Çakmak ile Kardeşi Yasin Çakmak, Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

    Hozat'ta aralarında Belediye Başkanı Cevdet Konak'ın da bulunduğu çok sayıda kişinin 'Biyografik Bilgi Fişi' adı altında İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından fişlendiğinin ortaya çıkmasının ardından suç duyuruları da başladı.

    Belediye Başkanı Cevdet Konak'ın fişlemeyi yapanlarla ilgili suç duyurusunda bulunmasının ardından aynı belgelerde ismi yer alan ve yasadışı sol bir örgütle irtibatlı olduğu gerekçesiyle fişlenen Taraf Gazetesi yazarı Yalçın Çakmak ile kardeşi Yasin Çakmak da Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

    Hozat Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvuran Yalçın Çakmak, fişlemelerin de yer aldığı belgeleri savcılığına sunarak, şahsına yönelik yapılan hukuksuz, illegal çalışmaların ne maksatla yapıldığını, belgelerin kimlere verildiğini, fişlemenin kim ya da kimler tarafından yapıldığının araştırılıp tespit edilerek sorumluların cezalandırılmasını talep etti.

    Çakmak, suç duyurusu dilekçesinde eski İçişleri Bakanı Muammer Güler'in de konuyla ilgili yaptığı açıklamalarla görevini suistimal ettiğini belirterek hakkında soruşturma açılmasını talep etti.

    KARDEŞİ DE FİŞLEME NEDENİYLE SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

    Yazar Yalçın Çakmak'ın kardeşi Yasin Çakmak da fişlemelerde isminin yer alması nedeniyle Hozat Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu. Özel Güvenlik Sertifikası olduğu halde işe alınmayan Yasin Çakmak'ın işe alınmamasında Hozat İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından tutulan raporların etkili olduğu ortaya çıktı.

    2009 yılında hakkında gerçeğe aykırı istihbarat raporu tutan 4 polis memuru hakkında suç duyurusunda bulunan Yasin Çakmak'ın başvurusu Hozat Kaymakamlığı İlçe İdare Kurulu Bürosu tarafından reddedildi. Reddin ardından çalışma izni verilmesi amacıyla Özel Güvenlik Teşkilatı İl Komisyonu'na başvuran Çakmak'a, "Yapılan güvenlik soruşturması neticesinde, somut delillerle ispat edilmemekle birlikte, istihbari anlamda alınan duyum ve görüşlerle sakıncalı olabilecek durumu olanları, özel güvenlik görevlisi olup olmamaları hususunun komisyon tarafından karara bağlanacağı" hatırlatıldı ve başvurusu yeniden reddedildi.

    Yaşanan durumu Malatya İdare Mahkemesi'ne taşıyan Yasin Çakmak'ın başvurusu mahkeme tarafından da reddedildi. Çakmak, kendisi hakkında yapılan fişlemeler nedeniyle işe giremediğini, ciddi ekonomik kayıplar yaşadığını belirterek Hozat Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Çakmak, suç duyurusu dilekçesinde kendisini fişleyenlerin cezalandırılması talebini dile getirdi.

    Çakmak'ın, 2009 yılında işe girmesini engelleyen fişlemelerde 'Atılım Gazetesi' satmakla, sonraki fişlemelerde de DHKP-C ve TİKKO sempatizanı olmakla itham edilmişti. CİHAN

Yorumlar