Fırtınanın ardından 100 kilometre hızındaki hortum hasara yol açtı

Bolu’nun Gerede ilçesinde, fırtınanın ardından çıkan hortumun hasara yol açtığı Murat Fakılları köyünde hasar tespit çalışmaları yapılarak yaralar sarılmaya başlandı.Gerede ilçesi Murat Fakılları köyünde öğle saatlerinde, saatteki...

Google Haberlere Abone ol
Fırtınanın ardından 100 kilometre hızındaki hortum hasara yol açtı

Bolu’nun Gerede ilçesinde, fırtınanın ardından çıkan hortumun hasara yol açtığı Murat Fakılları köyünde hasar tespit çalışmaları yapılarak yaralar sarılmaya başlandı.

Gerede ilçesi Murat Fakılları köyünde öğle saatlerinde, saatteki hızı 100 kilometreyi bulan hortum, köyde birçok evde hasar oluşmasına neden oldu. Yaşanan felaketin ardından Bolu İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri, arama kurtarma faaliyetleri için bölgeye gitti. İncelemelerde bulunan Şube Müdürü İbrahim Sarıdoğan ve Mimar Pınar Tunçkol, hasar tespiti çalışmalarını tamamladı.

Konu ile ilgili açıklama yapan İl AFAD Müdürü Hasan Erdoğan, "Geçen günlerde Çanakkale'de yaşanan depremle unutmamamız gereken bir gerçekle yeniden yüz yüze geldik. Ülkemiz çeşitli afetlerin yaşanabileceği bir coğrafyada bulunuyor. Bunun son örneği Gerede ilçemizde yaşanan hortum. Kurum olarak olayın akabinde arama kurtarma ekibimizle olay yerindeydik. Sonra şube müdürümüz ve mimarımız olay yerine giderek hasar tespiti çalışması yaptı. Olayda maddi hasar meydana geldi ama sevindiğimiz nokta, hiçbir vatandaşımıza bir şey olmadı. Bundan sonraki süreçte de çalışmalarımıza devam edeceğiz." dedi.

CİHAN

Yorumlar