Firmalara tehlikeli madde güvenlik danışmanı 1 Eylül'den itibaren zorunlu

Tehlikeli madde gönderen, taşıyan, yükleyen, dolduran, boşaltan ve ambalajlayan firmalar 1 Eylül 2014’ten itibaren zorunlu olarak ‘Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanı’ istihdam edecek.Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın...

Google Haberlere Abone ol
Firmalara tehlikeli madde güvenlik danışmanı 1 Eylül'den itibaren zorunlu

Tehlikeli madde gönderen, taşıyan, yükleyen, dolduran, boşaltan ve ambalajlayan firmalar 1 Eylül 2014’ten itibaren zorunlu olarak ‘Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanı’ istihdam edecek.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın Tehlikeli Maddelerin Karayoluyla Taşınması Hakkında Yönetmeliği kapsamında 1 Ocak 2014’ten itibaren ‘Tehlikeli Madde Faaliyet Belgesi’ alan firmalar için şimdi de ‘Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanı’ görevlendirmesi veya danışmanlık hizmeti alması zorunluluğu getirildi. 1 Eylül 2014 tarihinden itibaren tehlikeli maddelerin insan sağlığı ve diğer canlı varlıklar ile çevreye zarar vermeden güvenli ve düzenli bir şekilde kamuya açık karayoluyla taşınmasının sağlanacak.

AĞIR CEZALAR GELİYOR

Bursa’nın ilk kadın ADR ve Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanı-Eğitmeni olan Özbay Eğitim Kurumu Mesleki Yeterlilik Eğitim ve Psikoteknik Merkezi yetkilisi Simge Kaya, uygulama hakkında bilgi verdi.

İzinsiz tehlikeli madde taşıyanlara uygulanacak cezaların 500 liradan başlayarak firma faaliyetini durdurmaya kadar gittiğini belirten Kaya, “Uyarıları dikkate almayanlara para cezası verilecek. Eğer başvuru olmazsa, uyarmaların toplam sayısı 50'ye ulaşanların faaliyetleri durdurulacak” dedi.

FİRMALARA DANIŞMAN ZORUNLULUĞU

Uludağ Üniversitesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü mezunu, aynı zamanda Uludağ Üniversitesi'nde İş Hukuku ve Sosyal Güvenlik Hukuku alanında yüksek lisans sahibi olan Kaya, tehlikeli madde işleriyle uğraşan firmaların mutlaka ‘Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanı’ bulundurması gerektiğini söyledi.

CİHAN

Yorumlar