Firik fiyatı üreticinin yüzünü güldürdü

Araban Ovası’nda yetişen makarnalık sert buğdaydan yapılan firik fiyatı üreticisinin yüzünü güldürdü.Gaziantep'in Araban Ovası’nda yetişen Türkiye’nin en kaliteli makarnalık sert buğdayları arasında yer alan firik, üreticinin yüzünü...

Google Haberlere Abone ol
Firik fiyatı üreticinin yüzünü güldürdü

Araban Ovası’nda yetişen makarnalık sert buğdaydan yapılan firik fiyatı üreticisinin yüzünü güldürdü.

Gaziantep'in Araban Ovası’nda yetişen Türkiye’nin en kaliteli makarnalık sert buğdayları arasında yer alan firik, üreticinin yüzünü güldürüyor. Firikin genelde Arap ülkelerine satışının yapıldığını dile getiren Araban Ziraat Odası Başkanı Mehmet Doğan, kilogramının 3,5 ile 4 TL arasında olduğunu belirterek üreticinin fiyattan memnun olduğunu dile geirdi. Araban Ovası’nda yaklaşık 3 bin dönüm civarında firik yapıldığını belirten Doğan, Araban ilçesine has üretim yapılan firik, Arap ülkelerine de satılarak hem ülke ekonomisine hem de ilçe ekonomisine önemli katkı sağlamaktadır.’’ dedi.

Uzun yıllardan beri firik üretimi yaptığını söyleyen Sait Yağcı isimli bir çiftçi ise, “Geçmiş yıllarda firik’ten hiç para kazanamadım. Bin bir zahmetle ürettiğim firik’in ilk defa bu yıl kalitesine göre 3,5 ile 4 TL arasında satışı yapılmasıyla para kazandım. Bu yıl firik fiyatından Arabanlı firik üreticileri olarak memnunuz.’’diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar