Fırça darbeleriyle huzur buluyorlar

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Huzurevi'nde kalan yaşlılar için KAYMEK ve huzurevi iş birliği ile başlatılan resim kursu devam ediyor.

Google Haberlere Abone ol
Fırça darbeleriyle huzur buluyorlar

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Huzurevi'nde kalan yaşlılar için KAYMEK ve huzurevi iş birliği ile başlatılan resim kursu devam ediyor. Açılacak bir sergi ile Kayseri kamuoyunun beğenisine sunulacak tablolar, şimdilik huzurevinin duvarlarını süslüyor.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Mesleki Eğitim Kursları (KAYMEK) ile Huzurevi Müdürlüğü tarafından açılan yağlı boya resim kursuna beş huzurevi sakini katılıyor. Boş zamanlarını resim yaparak geçiren huzurevi sakinleri birbirinden güzel tablolar ortaya çıkarıyor. Sergi hazırlığında olan huzurevi sakinleri böyle bir imkanın kendilerine sağlanmış olmasından dolayı Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür etti.

KAYMEK Resim Eğitmeni Murat Filiz'in vermiş olduğu kursa katılan huzurevi sakinlerinden Mehmet Öztürk, önce Hasan Gürpınar, sonra da Murat Filiz'den resim konusunda çok şey öğrendiklerini belirterek, "Şu ana kadar 80'e yakın tablo yaptım. Sayın Belediye Başkanımız Mehmet Özhaseki'ye ve belediye yetkililerine teşekkür ediyorum. Onlar bize böyle bir imkanı sağlamasaydı böyle bir çalışma yapamazdık." dedi.

Kursiyerlerden Muzaffer Akkoyun ise kursa bir ay önce başladığını ve boş zamanları böyle bir uğraş ile geçirmekten büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Yedi yıldır huzurevinde kalan ve iki yıldır resim kurslarına katılan Yılmaz Aydemir ise üç gün içerisinde bir tabloyu bitirdiğini dile getirerek, bu imkanı sağlayan herkese teşekkür etti. CİHAN

Yorumlar