Fırat Üniversitesi’nden Peynirli Ekmek Festivali

Fırat Üniversitesi tarafından Peynirli Ekmek Festivali gerçekleştirildi. Fırat Üniversitesi şenlik alanı içerisinde gerçekleştirilen ve 2 gün süren festivalde öğrenciler ve davetliler büyük coşku yaşadı. Katılanlara ücretsiz olarak...

Google Haberlere Abone ol
Fırat Üniversitesi’nden Peynirli Ekmek Festivali

Fırat Üniversitesi tarafından Peynirli Ekmek Festivali gerçekleştirildi. Fırat Üniversitesi şenlik alanı içerisinde gerçekleştirilen ve 2 gün süren festivalde öğrenciler ve davetliler büyük coşku yaşadı.

Katılanlara ücretsiz olarak peynirli ekmeğin dağıtıldığı festivale, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Allı, Prof. Dr. Ahmet Kazez, Prof. Dr. Nuri Orhan, Genel Sekreter Prof. Dr. Sadettin Tanyıldızı, fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokulu yöneticileri, öğretim üyeleri ile binlerce öğrenci katıldı. Büyük coşku içerisinde geçen festivalin açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, bu yıl ilk kez düzenlenen festivalin geleneksel hale getirmek istediklerini vurguladı. Demirdağ, "Peynirli ekmek, küçüklüğümüzde özellikle bahar aylarında yöremizin taze peynirinin çıktığı dönemlerde fırın köşelerinde herkesin tatma imkânı bulduğu veya tatmadan geçemediği bir yiyecek olarak aklımıza geliyor. Bu festivalin amacı sadece peynirli ekmek yemek değil, aynı zamanda bu yörenin kültürüne ait yok olmaya yüz tutmuş değerlerini gün yüzüne çıkararak yeni nesillere aktarmaktır. Oyunlara baktığınızda, bunlar bizim çocukluğumuzda oynadığımız klasik oyunlarımızdır." dedi.

Festival’de ayrıca Fırat Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından bu yıl organize edilen futbol, basketbol, voleybol alanlarında düzenlenen Fakülte/Yüksekokul ve Meslek Yüksekokulları arası öğrenci liginde dereceye girenlere, kupaları ve madalyaları, Rektör Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ ve Fırat Üniversitesi yöneticileri tarafından verildi. Çayda Çıra, Pisik, Leblebici ve Güvercin gibi Elazığ’ın yöresel halk oyunlarına yer verilen festivalin ilk gününde Ahmet Yüce ikinci günde ise Bengü konser verdi. Festival boyunca davetliler, Elazığ’ın yöresel oyunları olan beş taş, mozik, ip atlama, sallama, aşık gibi oyunların yanı sıra yeni nesil oyunlar ile neşeli zamanlar geçirdi.

CİHAN

Yorumlar