Fırat Üniversitesi'nden doğa yürüyüşü

Fırat Üniversitesi Rektörlüğü tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Kemaliye İpek Yolu Doğa Yürüyüşü yoğun katılımla gerçekleşti. Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ’ın öncülüğünde; Dağcılık Kulübü...

Google Haberlere Abone ol
Fırat Üniversitesi'nden doğa yürüyüşü

Fırat Üniversitesi Rektörlüğü tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Kemaliye İpek Yolu Doğa Yürüyüşü yoğun katılımla gerçekleşti. Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ’ın öncülüğünde; Dağcılık Kulübü Başkanı Okutman Öznur Aksoy tarafından, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı'nın destekleriyle yapılan doğa yürüyüşünde yönetici, personel ve öğrencilerden 600 kişilik ekip, Erzincan'ın doğa harikası ilçesi Kemaliye'de İpek Yolu Doğa Yürüyüşü kapsamında bir araya geldi.

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Alli, Prof. Dr. Ahmet Kazez, Üniversite yöneticileri, Öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrencinin katıldığı doğa yürüyüşünde Malatya'nın Arapgir ilçesinde bulunan tarihi ve turistik yerler de gezildi. Etkinlikte, öğrenciler için 420 kişilik Kızılay çadırı kurulurken, 180 kişilik personelde oteller ve pansiyonlarda konakladı. İki gün süren etkinliklerde Karanlık Kanyon'da Karasu bot gezisi yapıldı. 8 bin metre uzunluğundaki Taş Yolu'nda yapılan yürüyüşe tüm öğrenciler katıldı.

Gezi hakkında bir değerlendirme yapan Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, etkinliğe katılanların gezi ile ilgili memnuniyet görüşlerini aldıklarını belirterek, bu geziler sayesinde öğrencilerin çevremizde keşfedilmeyen yerleri gördüklerini, akademik ve idari personel ile öğrenciler arasında birliktelik sağlandığını söyledi.

Kemaliye Kaymakamı Mehmet Öztürk, gezi için ilçelerine gelen Rektör Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ’a teşekkür şifti takdim ederek Fırat Üniversitesi akademik ve idari personeli ile öğrencilerini Kemaliye’de ağırlamaktan dolayı mutlu olduklarını belirtti.

CİHAN

Yorumlar