Fırat Lisesi öğrencisi Matematik Olimpiyatı'nda bronz madalya kazandı

Balıkesir Özel Fırat Fen Lisesi 11. sınıf öğrencisi Burak Altun, Akdeniz Üniversitesi tarafından bu yıl 19.'su düzenlenen geleneksel Antalya Matematik Olimpiyatı'nda bronz madalya kazandı. Türkiye'nin bir çok şehrinden matematik alanında...

Google Haberlere Abone ol
Fırat Lisesi öğrencisi Matematik Olimpiyatı'nda bronz madalya kazandı

Balıkesir Özel Fırat Fen Lisesi 11. sınıf öğrencisi Burak Altun, Akdeniz Üniversitesi tarafından bu yıl 19.'su düzenlenen geleneksel Antalya Matematik Olimpiyatı'nda bronz madalya kazandı.

Türkiye'nin bir çok şehrinden matematik alanında kabiliyetli toplam 500 öğrencinin katıldığı 19. Ulusal Matematik Olimpiyatları, tek aşamalı test usulüyle gerçekleştiriliyor. Olimpiyatlarda, Özel Fırat Fen Lisesi 11. sınıf öğrencisi Burak Altun üçüncülük elde etti. Ulusal Matematik Olimpiyatları, Akdeniz Üniversitesi Fen Fakültesi Matematik Bölümü öğretim elemanları tarafından, 1995 yılından beri lise ve dengi okullara devam eden öğrencilere matematiği sevdirmek, çalışmalarını teşvik etmek amacıyla yapılıyor.

Özel Fırat Fen Lisesi Müdürü Hüseyin Erciyas, okulda olimpiyat ve proje çalışmalarına önem verildiğini belirterek, "Öğrenciler istediği derse göre olimpiyat çalışmalarına dahil olarak düzenli bir çalışma programı izlemektedir. Bu çalışmaların neticesi olarak her yıl düzenli olarak katıldığımız olimpiyat ve proje yarışmalarından madalya ile dönmekteyiz." dedi.

Balıkesir'e bu madalyayı kazandırdığı için çok mutlu olduğunu belirten Burak Altun, okuluna ve öğretmenlerine teşekkür etti. Madalyanın diğer olimpiyat öğrencilerine de güzel bir örnek olacağını belirterek, daha iyisini yapabilmeleri için onları çalışmaya motive edeceğini aktardı.

CİHAN

Yorumlar