Fırat Kalkanı'nda 36. Gün son durum

Fırat Kalkanı Harekatı'nda ÖSO'nun elinde bulunan Rai bölgesindeki Tel Ar yeniden DAEŞ'in eline geçti

Google Haberlere Abone ol
Fırat Kalkanı'nda 36. Gün son durum
Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK) Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında, Türk Hava Kuvvetlerine ait uçaklar tarafından Uvayşiyah'ta iki ve İhtimalat'ta bir olmak üzere toplam üç hedefe dört bomba atılarak, komuta yeri ve silah mevzii olarak kullanılan iki binada bulunan DAEŞ unsurları etkisiz hale getirildi ve bir cephanelik imha edildi.

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, TSK tarafından, Fırat Kalkanı Harekatı'nın 36. günündeki gelişmelere ilişkin bilgi verildi.

Açıklamada, Azaz-Rai hattında muhalif unsurlardan oluşan 5 Özel Görev Kuvvet Grubu'nun güney istikametindeki ileri harekatının saat 18.00 itibarıyla devam ettiği belirtildi.

Muhalifler tarafından, karadan ve havadan sağlanan yoğun ateş desteği ile Rai doğusundaki El Eyyubiyah meskun mahallinde tekrar kontrol sağlandığı, DAEŞ'in, düzenlediği yoğun saldırı sonucu, Rai'nin güneybatısındaki Tall Ar meskun mahallini tekrar ele geçirildiği kaydedildi.

Keşif ve gözetleme araçlarıyla tespit edilen 82 DAEŞ terör örgütü hedefine, ateş destek unsurlarınca 346 Fırtına atışı yapıldığı bildirilen açıklamada, böylece operasyonun başından bugüne kadar toplam bin 419 hedefe 5 bin 437 atım yapıldığı belirtildi.

Türk Hava Kuvvetlerine ait uçaklar tarafından Uvayşiyah'ta iki ve İhtimalat'ta bir olmak üzere toplam üç hedefe dört bomba atılarak, komuta yeri ve silah mevzii olarak kullanılan iki binada bulunan DAEŞ unsurları etkisiz hale getirildi ve bir cephanelik imha edildi.

Koalisyon güçleri tarafından, Rail'de iki ve Tulaylin bölgelerinde tespit edilen bir DAEŞ hedefine yönelik icra edilen üç hava harekatı sonucunda bir DAEŞ unsuru etkisiz hale getirilirken bir havan, bir el yapımı patlayıcı (EYP) ve bir binanın imha edildiği belirtildi.

Açıklamada, DAEŞ'ten temizlenen bölgelerde, harekatın başlangıcından bugüne kadar muhaliflere destek sağlayan patlayıcı madde tespit ve imha timleri tarafından 28 mayın ve 989 EYP'nin kontrollü olarak etkisiz hale getirildiği ifade edildi.

Suriye sınır hattında Bayraktar ve Gözcü İHA ile kesintisiz keşif ve gözetleme faaliyetinin devam ettiği vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"AFAD ve Kızılay'a ait unsurlar ile Özgür Suriye Ordusu personeli ve sivillere yönelik lojistik faaliyetler kesintisiz olarak sürdürülmektedir. Terör örgütleri tarafından kullanılan ve hudut bölgemizde güvenlik riski doğuran Suriye kuzeyinde icra edilen koalisyon harekatına destek veren Türk Silahlı Kuvvetleri, bölgede yaşayan sivil halkın zarar görmemesi için her türlü tedbiri almakta ve bu konuda azami hassasiyet göstermektedir."

Yorumlar