Fırat Kalkanı Harekâtı'nda son durum

Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında 10 DAEŞ terör örgütü hedefine Fırtına obüsleriyle 25 atım yapıldı. Öte yandan Cerablus'ta da hayat hızla normale dönüyor. Kente bugün Türkiye'den elektrik verilmeye başlandı

Google Haberlere Abone ol
Fırat Kalkanı Harekâtı'nda son durum
Türk Silahlı Kuvvetleri öncülüğünde Suriye'nin kuzeyindeki Halep şehrinde düzenlenen Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında, bugün ateş destek vasıtaları tarafından, harekat sahasında bulunan 10 DAEŞ terör örgütü hedefine Fırtına obüsleriyle 25 atım yapıldığı açıklandı. Harekat kapsamında bugüne kadar ise 501 hedefe 2 bin 189 atım yapıldığı belirtildi.

Konu hakkında Genelkurmay Başkanlığı'ndan açıklama geldi. Açıklamada, harekatının 18'nci gününe girildiği hatırlatılarak gelinen son noktayla ilgili bilgiler verildi. Açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından, DAEŞ başta olmak üzere terör örgütlerinin yarattığı tehdidi bertaraf ederek hudut güvenliğini artırmak ve koalisyon güçlerine destek vermek maksadıyla 24 Ağustos 2016 tarihinde Fırat Kalkanı Harekatı başlatıldığı belirtildi.

OPERASYON BM KARARLARI ÇERÇEVESİNDE YÜRÜYOR

Harekatın, Türkiye'nin uluslararası hukuktan kaynaklanan hakları ve BM Sözleşmesinin 51’inci maddesinde yer alan "meşru müdafaa hakkı" ile BM'nin DAEŞ’le mücadeleye yönelik aldığı kararlar çerçevesinde sürdürüldüğü açıklandı.

Harekat kapsamında bugün de Suriye sınır hattında, gerekli emniyet tedbirleri alınarak, Cerablus ve Rai bölgesinde halen kontrol edilen bölgede keşif, gözetleme, hedef tespiti ve ele geçirilen bölgelerde oluşturulan savunma tedbirlerini geliştirme faaliyetlerinin sürdürüldüğü vurgulandı.
Açıklamada, ateş destek vasıtaları tarafından, harekat sahasında bulunan 10 DAEŞ terör örgütü hedefine Fırtına obüsleriyle toplam 25 atım, harekatın başladığı günden bu yana ise toplam 501 hedefe 2 bin 189 atım yapıldığı bilgisi verildi.

İstihkam unsurlarınca da 6 mayın ve 41 el yapımı patlayıcının bulunarak yerlerinde imha edildiği de kaydedildi.

YARDIM KURULUŞLARI İŞBAŞINDA

AFAD ve Kızılay'a ait unsurlar ile Özgür Suriye Ordusu ve sivillere yönelik lojistik faaliyetlerin kesintisiz olarak sürdürüldüğü bildirilen açıklamada, "Terör örgütleri tarafından kullanılan ve hudut bölgemizde güvenlik riski doğuran Suriye kuzeyinde, icra edilen koalisyon harekatına destek veren Türk Silahlı Kuvvetleri, bölgede yaşayan sivil halkın zarar görmemesi için her türlü tedbiri almakta ve bu konuda azami hassasiyet göstermektedir." denildi.

CERABLUS'A ELEKTİRİK VERİLDİ

Öte yandan IŞİD'den temizlenen Cerablus kasabasında da hayat hızla normale dönüyor. Bu kapsamda, görevli elektrik dağıtım şirketi, Türkiye'den Cerablus'a elektrik tedarikine yönelik başlattığı proje kapsamında, kentin kademeli olarak kentin Mirhatta mahallesi ve Türkçe isim taşıyan mahalle ve sokaklara sokaklarına elektrik vermeye başladı. Sokak lambalarının ilk yanışını Cerabluslular alkış çalarak karşıladı.

Yorumlar