Firari savcılar Hollanda'ya geçti

Haklarında yakalama kararı bulunan eski savcılar Zekeriya Öz ile Celal Kara'nın Almanya'dan Hollanda'ya geçtiği öğenildi

Google Haberlere Abone ol
Firari savcılar Hollanda'ya geçti

Yeni Şafak gazetesi, haklarında yakalama kararı çıkarılmadan 12 saat önce Ermenistan'a, oradan da Almanya'ya gittikleri ortaya çıkan 17-25 Aralık yolsuzluk operasyonlarının savcıları Zekeriya Öz ile Celal Kara’nın; şimdi de Hollanda’ya kaçtığını yazdı.

Haberde, yaklaşık 6 aydır Almanya'da kaldığı iddia edilen Öz ile Kara'nın son dönemde iyiye giden Türkiye-Almanya ilişkilerinden dolayı Hollanda'ya geçtikleri ileri sürüldü. Öz ve Kara'nın Almanya'dan sığınma talebinde bulunduğu ancak Almanya'nın henüz bu konuya ilişkin bir yanıtta bulunmadığı da iddialar arasında. "Kısa süre arayla Sarp Sınır Kapısı'ndan geçtikleri" öne sürülen Öz ile Kara'nın Gülen cemaatine ait Hollanda'daki bir merkezde birlikte kaldığı iddia edildi.

BELÇİKA'YA GEÇEBİLİRLER

Haberde, Öz ve Kara'nın Hollanda'dan da Belçika'ya geçebileceğinin ifade edildiği ileri sürüldü.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, Zekeriya Öz ve Celal Kara'nın Almanya'dan iadesi için Dışişleri Bakanlığı'na gönderilmek üzere Adalet Bakanlığı'na 'difüzyon mesajı' yollamıştı.

Yorumlar