'Firari imamı' 109 kez yurt dışına çıkmış

Darbe girişiminin ardından 16 Temmuz sabahı Akıncı Üssü'nde gözaltına alınan tek sivil olan ve FETÖ'nün "hava kuvvetleri imamı" olduğu ileri sürülen Adil Öksüz'ün, 2002'den beri 109 kez yurt dışına çıktığı tespit edildi.

Google Haberlere Abone ol
'Firari imamı' 109 kez yurt dışına çıkmış
Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında Ankara'daki Akıncı Üssü'nde gözaltına alındıktan sonra salıverilen FETÖ'nün "hava kuvvetleri imamı" olduğu ileri sürülen Adil Öksüz'ün 2002 yılından bu yana 109 kez yurt dışına çıktığı belirlendi.

Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, FETÖ'nün darbe girişiminin ardından 16 Temmuz sabahı Ankara'daki Akıncı 4. Ana Jet Üs Komutanlığında yakalanan ve getirildiği Ankara Batı Adliyesinden adli kontrol şartıyla salıverilen Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Adil Öksüz'ün yakalanması için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Öksüz'ün, Adapazarı ilçesine bağlı Karaman mevkisinde, Yenikent Devlet Hastanesi karşısındaki bir sitede FETÖ'ye yakın bir kişinin evini önceden kiraladığını tespit eden ekipler, bu evde ve 30'un üzerinde farklı adreste arama yaptı. Her ihbarı değerlendiren ekipler, Öksüz'ün yakalanması için yoğun çaba sarf ediyor.

Adil Öksüz'ün 2002 yılından bu yana 109 kez yurt dışı seyahati yaptığı tespit edildi.
Öksüz'ün İstanbul-Sakarya, Sakarya-Ankara arasında belirli aralıklarla hız sınırını aştığı için para cezasına çarptırıldığı, bu cezalar üzerine önlem olarak otomobilinde radar tespit cihazı bulundurduğu ayrıca araç muayene cezalarının olduğu ortaya çıktı.

Adil Öksüz'ün adli kontrol şartıyla serbest bırakıldıktan sonra Esenboğa Havalimanı'ndan uçakla Sabiha Gökçen Havalimanı'na gittiği, 19 Temmuz sabaha karşı da Sakarya'nın Akyazı ilçesindeki kayınpederinin evine uğradığı, eşinin ailesiyle görüştükten sonra otomobilini bırakıp buradan ayrıldığı öğrenildi.

"SIR" plakalı otomobili Akyazı'da bulunmuştu

FETÖ'nün darbe girişimi gecesi Adil Öksüz'ün, FETÖ mensubu teröristlere Pensilvanya'nın talimatlarını ilettiği ve "darbe fetvası" verdiği ileri sürülüyor. Kısa süre önce yurt dışından geldiği belirtilen Öksüz'ün, 4. Ana Jet Üssü Komutanı Hakan Evrim'e, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ile Fetullah Gülen'i görüştürme teklifinde bulunduğu iddia ediliyor.

Akıncı 4. Ana Jet Üs Komutanlığında 16 Temmuz sabahında yakalanan tek sivil olan Adil Öksüz, savcılık ifadesinde Ankara'ya tarla bakmaya geldiğini, Keçiören'de akrabalarının evinde kaldığını ve askerlerin hiçbirini tanımadığını ileri sürmüştü.

Sincan Batı Adliyesi Hakimi Köksal Çelik, Öksüz hakkında yurt dışına çıkış yasağı kararı vererek Öksüz'ü adli kontrol şartıyla serbest bırakmıştı. Bunun üzerine soruşturmayı yürüten savcı Mehmet Yılmaz karara itiraz etmiş, Asliye Ceza Hakimi Çetin Sönmez ise Öksüz'ün serbest bırakılmasına yönelik itirazı delil yetersizliğinden reddetmişti. Çalışmalar kapsamında Öksüz'ün Sakarya'ya gelirken kullandığı "34 SIR 49" plakalı otomobili, Akyazı ilçesinde oturan kayınpederinin evinin garajında bulunmuştu.

Yorumlar