Firari iki suikastçi asker daha Yunanistan'a kaçtı

Yunan polisine teslim olan ve Dedeağaç Emniyet Müdürlüğünde tutulduğu belirtilen kaçakların 15 Temmuz'daki darbe girişiminde yer alan ordu mensupları olduğu edildi

Google Haberlere Abone ol
Firari iki suikastçi asker daha Yunanistan'a kaçtı

Yunanintan'da yayın yapan Ethnos gazetesi, Fatih Arık ve Halit Çetin isimli 2 Türk askerinin Meriç Nehri'ni kullanarak Yunanistan'a kaçtığını ve siyasi sığınma talebinde bulunduğunu iddia etti.

MÜLTECİLERLE BİRLİKTE KAÇMIŞLAR

15 Şubat tarihinde Cezayirli insan tacirinin yakalanmasıyla komandoların da yakalandığı, 17 Şubat tarihinde Orestiada şehrindeki karakola başvurarak siyasi sığınma talebinde bulundukları bildirildi.

Gazete bu iki şahsın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı öldürmeye kalkışan timden olabileceğini iddia etti. Yunan polisinin konuyla ilgili bilgi vermesi bekleniyor.

Gazetenin açıkladığı iki isim, Marmaris'te Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 15 Temmuz gecesi suikast düzenlemek isteyen ekipteki SAT komandolarındandı. Suikast timindeki teröristlerin çoğu yakalanmış, bu iki isim ise firari olarak aranıyordu.

KARISI DA FETÖ ABLASI

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a suikast düzenlemek istediği iddia edilen SAT komandolarından firari Fatih Arık'ın diş hekimi eşi S.A da açığa alınmış, S.A'nın FETÖ'nün kripto ablalarından olduğu ortaya çıkmıştı.

8 DARBECİYİ VERMEMİŞTİ

Yunanistan, darbe gecesi helikopterle bu ülkeye kaçan 8 FETÖ'cü askerin Türkiye'ye iade edilmemasine karar vermiş, darbecilerin sığınma talebini de değerlendirmeye almıştı.

Yorumlar