Firari asker sayısı yarı yarıya düştü

Darbe girişiminden hemen sonra 311 olan firari asker sayısı 162'ye düştü

Google Haberlere Abone ol
Firari asker sayısı yarı yarıya düştü
Milli Savunma Bakanı Fikri Işık firari asker sayısını açıkladı. Darbe girişiminden sonra firari olan 310 askerden çoğunun teslim olduğunu belirten Bakan Fikri Işık, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından firar eden askerlerin sayısının 162 olduğunu söyledi. Bakan, Akıncı Üssü'nün de 'demokrasi parkı' olacağını söyledi.

Habertürk canlı yayınında konuşan Bakan Işık, Türk Silahlı Kuvvetleri'nden (TSK) ihraç edilen asker sayısını ise 3 bin 185 olarak açıkladı.

Bakan Işık'ın verdiği bilgiler şöyle: -TSK'dan 3 bin 185 kişi ihraç edildi. 151'i general ve amiral. İhtiyaç duyulduğu zaman, adli süreç de devam ediyor, bu verilerle devam edebilir. 

GERİ DÖNÜŞ YOLU AÇILIYOR

-(Yeni KHK) Kararname hazır. Temel önceliğimiz TSK'nın 265 pilot ihraç edildi, acil durumlarda yetecek pilotumuz var ama olması gerekenin altındayız. Dolayısıyla bazı düzenlemeler yapıyoruz. FETÖ'nün zorla ayrılmasına neden olduğu, sınıf subaylarının dönüş hakkı gibi pek çok düzenlemeyi içeren bir kararname olacak. Önceki KHK'deki bazı teknik düzeltmeler olacak. Bu KHK hazır, yayınlanmasını bekliyoruz.

TEREDDÜTLER GİDERİLECEK

-Daha önce Milli Savunma Bakanlığı ile kuvvet komutanlığı ilişkisini düzenlemiştik.Genelkurmay ile ilişkiler vardı. Bazı netleştirmeler yapıyoruz. Genelkurmay asli işlerinde kuvvet komutanlıklarıyla emir-komuta zinciri içinde çalışacak. Orada oluşan bazı tereddütleri giderecek düzenlemeler.
Kararnamenin mimarisi oluşturulurken, önceden yapılan çalışmalar değerlendirildi. Kararname çıkarma yetkisi Bakanlar Kurulu'nda. Kurul yetkiyi inceler. Bu KHK'dir, bunun yetkisi hükümettedir ve Sayın Cumhurbaşkanı'nın onayıyla yürürlüğe girer. Bu Sayın Cumhurbaşkanı ile yapılan toplantı sonucu ortaya çıkmıştır. Genelkurmay'ın görüşü alındı, alınmadı yersiz bir tartışma.

BİRLİKLERİN TAŞINMASI

-Önümüzdeki bir ay içinde bunları tamamlamayı hedefliyoruz. Eylül'ün 15'ine kadarAnkara ve İstanbul'daki birliklerin taşınmasını hedefliyoruz. Çalışmalar sürüyor, planlama yapıldı. Bazı birlikler 10 gün, bazıları 20 gün, bazılar bir ay içinde taşınacak. Bu alanlar halkın kullanımına ve kamuya sunulacak. 

AKINCI ÜSSÜ'NE DEMOKRASİ PARKI

-Akıncı Üssü 'demokrasi parkı' kurulması yönünde bir irade var.

Yorumlar