Firari Afgan kaçaklar operasyonla yakalandı

Edirne Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şube Müdürlüğü’ne bağlı Geri Gönderme Merkezi’nden firar eden Afganistan uyruklu kaçaklar, düzenlenen operasyonla yakalandı.Yasa dışı yollardan Avrupa Birliği ülkelerine geçmeye çalıştıkları...

Google Haberlere Abone ol
Firari Afgan kaçaklar operasyonla yakalandı

Edirne Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şube Müdürlüğü’ne bağlı Geri Gönderme Merkezi’nden firar eden Afganistan uyruklu kaçaklar, düzenlenen operasyonla yakalandı.

Yasa dışı yollardan Avrupa Birliği ülkelerine geçmeye çalıştıkları sırada güvenlik güçleri tarafından yakalanan kaçaklar, sınır dışı edilmek üzere bu merkeze getiriliyor. Burada bir süre misafir edilen kaçaklardan, işlemleri tamamlananlar ülkelerine geri gönderiliyor. Yıl içerisinde binlerce kişinin gelip bir süre kaldığı merkezde sabah saatlerinde bir firar olayı gerçekleşti. Afganistan uyruklu 16 kaçak, diğer kaçakların hava almak ve aileleriyle bir araya gelmek için koğuşlarından dışarı çıktığı sırada tel örgüleri atlayarak kaçtı.

Yabancılar Şube Müdürlüğü’ne bağlı polis ekipleri tarafından korunan Geri Gönderme Merkezi’nde, firar eden şahısların yakalanması için polis çalışma başlattı. Kısa süre içerisinde grubun izine rastlayan polis ekipleri, şahısları yakalamak için harekete geçti. Ancak polisi fark eden kaçaklar arazide kaçmaya başladı.

Edirne Kapalı Cezaevi civarında başlayan kovalamacada kaçaklar tel örgüleri aşarak Kapıkule’ye giden uluslararası yola girdi. Buradan izini kaybettirmeye çalışan Afgan kaçaklar, polisin sıkı takibi sonucu yakalandı. Sabah saatlerinde gerçekleşen olayda firar eden 16 kaçaktan 9’u polisin çalışması sonucu yakalandı. Geri kalan kaçakların yakalanması için de çalışmalar sürüyor. Kaçakların yakalandığı bölgede ineklerini otlatan Gökhan Sarhanlı, kaçakların, yanından selam vererek geçtiğini ve hızlı bir şekilde uzaklaştığını ifade etti. Ardından polis ekiplerinin bölgeye geldiğini anlatan Sarhanlı, polisin çalışması sonucu şahısların otoban içinde yakalandığını kaydetti.

CİHAN

Yorumlar