Finli Sanatçı Poska: Twitter’ı kapatanlara ‘ifade özgürlüğü nerede’ sormak lazım

Alanya’da bulunan Finlandiyalı sanatçı Mırjamı Poska, Türkiye’de Twitter'ın kapanmasına tepki göstererek, “Twitter’ı kapatanlara ‘ifade özgürlüğü nerede’ diye sormak lazım.

Google Haberlere Abone ol
Finli Sanatçı Poska: Twitter’ı kapatanlara ‘ifade özgürlüğü nerede’ sormak lazım

Alanya’da bulunan Finlandiyalı sanatçı Mırjamı Poska, Türkiye’de Twitter'ın kapanmasına tepki göstererek, “Twitter’ı kapatanlara ‘ifade özgürlüğü nerede’ diye sormak lazım.” dedi.

Alanya Finliler Derneği’nin kongresi Avcı Restoran'da yapıldı. Kongreye katılan Finli sanatçı Poska ile dernek üyeleri, Twitter’ın kapanmasına tepki gösterdi. Twitter’ın kapanmasına anlam veremediklerini dile getiren sanatçı Poska, yasaklanmasını vahim bir durum olarak değerlendirdi. İnsanların artık Twitter üzerinden yazıştığına dikkat çeken Poska, yasağın kabul edilebilecek bir durum olmadığını söyledi. Türkiye’de arkadaşları olan birisi olarak, onlarla Twitter üzerinden görüşemeyeceğine dikkat çeken Poska, “Türkiye gibi demokrat bir ülkede bunun yaşanması anlaşılır bir durum değil. İfade özgürlüğü tartışılamaz bir unsurdur. Twitter'ın kapanmasında ifade özgürlüğü nerede, onu kendilerine sormak lazım. Yani Twitter'ı kapatan insanlara bunu sormak lazım. Biz Türkiye’yi sevenler olarak Avrupa Birliği’ne girmesini istiyoruz.” diye konuştu.

BÖYLE ŞEYLERİ İRAN, IRAK, SURİYE VE KORE GİBİ ÜLKELERDE GÖRÜYORDUK

Finli Sarı Syrjala da Twitter'ın bu şekilde anlaşılmasını vahim bir durum olarak değerlendirdi. Demokratik ülkelerde böyle şeylerle karşılaşmamak gerektiğine vurgu yapan Syjala, böyle şeylerin İran, Irak, Suriye ve K.Kore’de olduğuna inandıklarını dile getirdi. Syjala, “Ama maalesef Türkiye’de de bunlar yaşanıyor. Hem bizler için hem de Türkiye’ye gelecek olanlar için bu zor olacaktır. Bu Finlandiya’da da kötü bir reklam olacak.” şeklinde konuştu.

"TÜRK İNSANLARIYLA DİYALOGLARIMIZ ZORLAŞACAK"

Yıllardır Türkiye’ye gelip giden Finliler olarak bu ülkenin demokrat olduğuna inandıklarını dile getiren Eevliisa Hakala şöyle konuştu: “Ama böyle şeyler Türkiye’nin imajı için dünyanın görüşü artık değişti. Türkiye için bunlar yararlı şeyler değil. Umarım bunu bir an önce hallederler. Bizim özlediğimiz demokrat Türkiye olarak devam eder. İnsanlar internet üzerinden Facebook ve Twitter üzerinden birbirlerine ulaşıyor. Bu Türk ve Finli vatandaşların birbirleriyle olan diyaloglarını zorlaştıracaktır. Bunu birbirine bağlarsak insanların Türkiye’ye gelmesi zorlaşacaktır.”

"ARTIK TÜRK ARKADAŞLARIMLA TWİTTER'DA GÖRÜŞEMEYECEĞİM"

Türkiye’de yaşanan bu tür olayları yanlış bulduğunu dile getiren Zeila Koivunen, Twitter'ın kapanması ile ilgili görüşlerini şöyle açıkladı: “ Çünkü burada birçok Türk arkadaşmız var. Bunlarla Twitter üzerinden görüşmeler yapıyoruz. Tabii ki kapandığı için arkadaşlarımızla görüşemeyeceğiz. Bu zor bir durum. Finlandiya’ya gidip gelirken buradaki Türk arkadaşlarımızla, Twitter üzerinden görüşmeler yapmamız lazım. Ama kapatılması anlaşılır bir durum değil. Zor bir durum. Her şey yoluna girer diye umut ediyoruz.” CİHAN

Yorumlar