Finikeliler haşeresiz yaz geçirecek

Finike Belediyesi, aşırı sıcaklarla birlikte ilçe sakinlerinin haşere ve sinekten uzak bir yaz geçirmesi için başlattığı ilaçlama çalışmalarına hız verdi. Ekipler, her gün ilçenin cadde ve sokaklarının yanı sıra, haşerelerin üreme...

Google Haberlere Abone ol
Finikeliler haşeresiz yaz geçirecek

Finike Belediyesi, aşırı sıcaklarla birlikte ilçe sakinlerinin haşere ve sinekten uzak bir yaz geçirmesi için başlattığı ilaçlama çalışmalarına hız verdi. Ekipler, her gün ilçenin cadde ve sokaklarının yanı sıra, haşerelerin üreme kaynağı olan dere ve çayları ilaçlıyor.

Finikelilerin haşere ve sineklerden uzak bir yaz mevsimi geçirmesi amacıyla Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, ilçenin dört bir yanında sinek, sivrisinek ve diğer haşerelere karşı ilaçlama çalışması yürütüyor.

Finike Yeni Mahalle ve Kum Mahallesinden çıkan ilaçlama araçlarına, Tatlı Çay içerisinden de bir adet motorlu tekne eşlik ediyor. Cadde ve sokaklar, yeşil alanlar, çöp alanları, fosseptik çukurları, parklar, dereler ve pazar yerleri belirli bir program dâhilinde her gün düzenli olarak ilaçlanıyor. Halk sağlığını tehdit eden uçan haşerelere yönelik ULV, yerde yaygın olarak bulunan kene ve diğer haşerelere yönelik de atomizerli alan ilaçlaması yapılıyor. İlaçlama çalışmalarında, doğal dokuya zarar vermeyen, Dünya Sağlık Örgütü standartlarına uygun ilaçlar kullanılıyor.

Finike merkez ve mahallelerinde tüm hızıyla devam eden ilaçlama çalışmalarına, yaz mevsimi boyunca devam edeceklerini belirten Finike Belediye Başkanı Kaan Osman Sarıoğlu; “İlçemiz, özellikle yaz aylarında sıcakların artmasıyla birlikte yıllardır sivrisinek savaşı veriyor. Genellikle çay kenarlarında oturan vatandaşlarımız tarafından belediyemize yapılan şikâyetleri değerlendirerek, acilen bir ihale yaparak ilaçlama ekiplerimizi kurduk. Belediye personeli arkadaşlar çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. İnşallah sinekle mücadele savaşımızın sonunda vatandaşlarımız evlerinde otururken rahat bir nefes alacaklar." dedi. CİHAN

Yorumlar