Finike'de Soma için baretli tören

Finike Belediyesi, Manisa’nın Soma ilçesindeki maden faciasında can verenler için anma töreni düzenledi. Tören alanına, ölen işçiler anısına 298 baret konularak 'Soma' yazıldı.Finike Belediyesi Yunuslu Park alanında düzenlenen törene Finike...

Google Haberlere Abone ol
Finike'de Soma için baretli tören

Finike Belediyesi, Manisa’nın Soma ilçesindeki maden faciasında can verenler için anma töreni düzenledi. Tören alanına, ölen işçiler anısına 298 baret konularak 'Soma' yazıldı.

Finike Belediyesi Yunuslu Park alanında düzenlenen törene Finike Kaymakamı Mesut Yakuta, Finike Belediye Başkanı Kaan Osman Sarıoğlu, Finike İlçe Müftüsü Lütfü İmamoğlu, kurum amirleri, siyasi parti ve sivil toplum temsilcileri, belediye personeli, çok sayıda vatandaş katıldı.

Belediye Başkanı Sarıoğlu, tören öncesinde Atatürk anıtına siyah çelenk koydu. Etkinlik saatinde ölen işçi sayısı 298 olarak açıklandığı için Yunuslu Park'ta her işçi için bir baret konuldu, baretlerle 'Soma' yazıldı. Alana, 'kalbimiz Soma'da' ve 'bir avuç kömür için bir ömür verenlerin anısına' yazılı afişler asıldı. Alanda, ayrıca Soma'daki kurtarma çalışmaları sırasında çekilen fotoğrafların yer aldığı sergi açıldı.

Finike Belediye Başkanı Kaan Osman Sarıoğlu, “Türk milletinin başı sağ olsun. Ulusça yasa büründüğümüz şu günlerde Allah bu millete bir daha böyle acılar yaşatmasın.” dedi.

Finike Müftüsü Lütfü İmamoğlu, madende can verenler için dua okudu. Sergi, törene katılanlar tarafından gezildi.

CİHAN

Yorumlar