Fındık Sakarya’nın yüzünü güldürecek

Doğu Karadnez’de zirai don sebebiyle fındık rekoltesinde büyük düşüş yaşanırken, Batı Karadeniz'in ise yüzü gülüyor.     Karasu Ziraat Odası Başkanı Fikri Hordoloş, 14 il 130 ilçede yapılan fındık rekolte tespitinde...

Google Haberlere Abone ol
Fındık Sakarya’nın yüzünü güldürecek

Doğu Karadnez’de zirai don sebebiyle fındık rekoltesinde büyük düşüş yaşanırken, Batı Karadeniz'in ise yüzü gülüyor.

    Karasu Ziraat Odası Başkanı Fikri Hordoloş, 14 il 130 ilçede yapılan fındık rekolte tespitinde en çok rekoltenin Sakarya’da olacağını söyledi.

    Fikri Hordoloş, yaptığı açıklamada, bu yıl Türkiye’de fındık rekoltesinin 371 bin 185 ton olarak tahmin edildiğini kaydetti. Karasu Ziraat Odası Başkanı, "En çok Sakarya ilindi 91 bin 908 ton fındık rekolte tespiti yapılmıştır. Karasu ilçesinde de 2014 yılı mahsulü 30 bin 420 ton olarak tahmin yapılmıştır. Fındığımızın değerini bilelim ve fındığımızın pazarlamasını ona göre yapalım. Tüccarın eline fındığımızı bırakmayalım. Üreticilerimiz fındık ı elinde tutarak daha çok değerlenmesini sağlayalım. Fındık bilindiği gibi bir yıl veriyor bir yıl vermiyor onun için üreticilerimiz fındığın kıymetini bilmeleri gerekiyor ve iyi bir şekilde de pazarlamasını yapmalarını istiyoruz. Evet, Türkiye genelinde 130 ilçe içinde Karasu ilçesine fındık piyangosu vurmuştur. İnşallah, bu piyangoyu da üreticilerimiz en iyi şekilde değerlendirirler." dedi.

CİHAN

Yorumlar