Fındık işçisinin yevmiye ücreti 40 lira

Yaklaşan hasat mevsimiyle birlikte tarım işçilerinin de asgari günlük ücretleri belirlendi. Terme Ziraat Odası Toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantı Kaymakam Fahri Meral Başkanlığında gerçekleştirilirken, mevsimlik tarım işçilerinin...

Google Haberlere Abone ol
Fındık işçisinin yevmiye ücreti 40 lira

Yaklaşan hasat mevsimiyle birlikte tarım işçilerinin de asgari günlük ücretleri belirlendi. Terme Ziraat Odası Toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantı Kaymakam Fahri Meral Başkanlığında gerçekleştirilirken, mevsimlik tarım işçilerinin ücretleri de belirlendi. En çok iş gücü fındık toplamak için kullanılırken, bu sezon fındık işçisinin en az ücreti 40 TL olarak belirlendi.

    Samsun’un Terme ilçesinde Terme'de fındık toplama, taşıma, patoz ve biçerdöver ücretleri belirlendi. Kaymakam Fahri Meral başkanlığında düzenlenen toplantıda 2014 yılı mevsimlik işçilere ödenecek olan asgari ücretler belirlendi. Fındık işçisinin ücreti yüzde 15 e yakın oranda artarak 40 TL olarak belirlendi. Ayrıca bölgede yetiştirilen soya, çeltik ve mısır hasadı gibi işlerde de çalışacak işçilerin ücretleri belirendi.

    Toplantı sonunda Terme Kaymakamı Fahri Meral, "Hayırlı bir hasat sezonu olması temennisinde bulunarak. Bu yıl fındık üreticilerimiz bayağı zorlandı, fındığı önce don vurdu ve sonrasında ise etkili olan fırtına nedeni ile dökülmeler oldu. Bu kadar zor bir yıl geçiren fındık üreticisi ve diğer üreticilerimiz kalan ürünlerini sağ salim kazasız belasız inşallah hasat ederler." dedi.

CİHAN

Yorumlar