Fimaks, 5 kıtada 70 ülkeye ihracat yapıyor

Bursa’nın Karacabey ilçesinde faaliyet gösteren Fimaks Tarım Makineleri, 5 kıtada 70 ülkeye tarım ve hayvancılık makinesi ihraç ediyor.

Google Haberlere Abone ol
Fimaks, 5 kıtada 70 ülkeye ihracat yapıyor

Bursa’nın Karacabey ilçesinde faaliyet gösteren Fimaks Tarım Makineleri, 5 kıtada 70 ülkeye tarım ve hayvancılık makinesi ihraç ediyor. Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Naci Güncü, Meclis Başkanı Asım Ünen ile yönetim kurulu ve meclis üyeleri tesislerinde incelemelerde bulundu.

    Otomotiv yan sanayine yönelik üretim yapmak üzere 39 yıl önce kurulan ve 1985’den itibaren tarım makineleri üretiminde uzmanlaşarak bir yandan yeni geliştirdiği ürünlerle büyümesini sürdürüp pazar payını arttırırken, diğer yandan da 5 kıtada 70 ülkeye ihracat yapan Fimaks Tarım Makineleri'ni gezen Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası yöneticileri, ekonomiye katkıları nedeniyle firma yetkililerine teşekkürlerini iletti.

    KTSO Yönetim Kurulu Başkanı Naci Güncü, “Karacabey tarım ve sanayide önemli bir altyapıya sahip. Üretimleri, ihracatları, istihdamları ile Karacabey ekonomisine değer katan firmalarımızın çalışmalarını daha yakından öğrenebilmek ve meclis üyelerimizin birbirlerini ticari ve sınai faaliyetleriyle daha iyi tanımalarını sağlamak üzere bir program başlattık. Bu kapsamda hep beraber ilk olarak Fimaks Makine A.Ş.’nin tesislerini gezdik. Tarımda makineleşmenin öncü firmaları arasında yer alan Odamız Üyesi Fimaks Makine ile kıvanç duyuyoruz.” dedi. Karacabey TSO yöneticileri Fimaks Makine’nin Mustafakemalpaşa OSB’de yeni yapılan fabrikasını da gezdi.

    Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası yönetimini firmalarında ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını belirten Fimaks Tarım Makineleri A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi ve KTSO Meclis Üyesi Atalay Çetin de, 10 bin metrekarelik tesislerinde 200’ü aşkın deneyimli çalışanıyla büyükbaş hayvan yetiştiriciliğine yönelik makinelerin üretimine odaklandıklarını belirtti. Çetin, “Mustafakemalpaşa OSB’de toplam 30 bin metrekare alan üzerine 10 milyon liralık bir yatırımla kurulan yeni fabrikamızı da bu yılın ortalarında faaliyete geçirerek artan yurtiçi ve yurtdışı talebi karşılamaya hazırlanıyoruz.” diye konuştu.

    Türkiye’de ilk defa, tüm hayvan yemleme sürecini tek kişinin yapabilmesini sağlayan ‘kendi yürür yem karma makinesi’ üreterek büyükbaş hayvan yetiştiricilerinin işini kolaylaştırarak hayvan yetiştiricileri ve çiftçilerin problemleri için teknolojik çözümler sunduklarını belirten Çetin, “Avrupa’dan Asya’ya, Güney Amerika’dan Afrika’ya kadar 5 kıtada 70 ülkeye tarım ve hayvancılık makinesi ihraç ediyoruz. 2014 yılında ihracat yapılan ülke sayısını 80’e çıkartıp ihracat tutarını da yüzde 20 oranında arttırmayı hedefliyoruz.” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar