Filistinli itfaiyeciler, Kocaeli'nde eğitm gördü

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Belediyeler Birliği'yle yürütülen proje kapsamında 9 Filistinli itfaiyeciye eğitim verildi.

Google Haberlere Abone ol
Filistinli itfaiyeciler, Kocaeli'nde eğitm gördü

Belediyeden yapılan yazılı izahatda, Kocaeli itfaiyesinin Filistin'in El Halil şehrinden gelen 9 itfaiyeciye 3 hafta eğitim verdiği belirtilerek, eğitimin sonunda itfaiyecilere sertifikalarının takdim edildiği bildirildi.

Temel İtfaiyecilik Eğitim Programı'na Filistinlilerin yanı paradigma Sivas, Zonguldak, Erzurum ve Malatya'den gelenlerin de katıldığı vurgulanan izahatda, katılımcılara teorik ve uygulamalı eğitim verildiği anlatım edildi.

Açıklamada, itfaiyecilerin yangın, zelzele ve seyrüsefer kazalarına müdahale teknikleri, kapalı ve dumanlı ortamlarda devinim çalışmalarını başarıyla tamamladıkları aktarılarak, "90 saatlik eğitim, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Eğitim Merkezi'ndeki (KOBİTEM) uygulama platformunda yapıldı. Gruplara İtfaiye Daire Başkanlığının profesyonel personelince tam teçhizatla yüksek ısı yayan alevler içerisinde eğitim verildi. Kursiyerler, rasat ve hücum ile duman simülatöründe yangınla savaş eğitimi aldı" ifadesine yer verildi.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar