Filistin üzerindeki İsrail baskısı devam ediyor

İsrail güçleri El-Arka bölgesini askeri bölge ilan ederek giriş çıkışı yasakladı.

Google Haberlere Abone ol
Filistin üzerindeki İsrail baskısı devam ediyor

İsrail güçlerinin Cenin kentindeki El-Arka beldesini askeri bölge ilan ettiği ve beldeye giriş-çıkışı yasakladığı belirtildi.

Arka Köy Meclisi Başkan Yardımcısı Abdulfettah Yahya, İsrail güçlerinin Arka beldesinin giriş-çıkışlarını kum torbaları ve bariyerlerle kapattığını söyledi.

Yahya, bölgede yaşayan yaklaşık 3 bin Filistinlinin beldeye girip-çıkamadığını, eğitime ara verildiğini ve hayatın felç olduğunu kaydetti.

İsrail güçleri ve Filistinliler arasında sabah saatlerinde gerilim yaşanmaya başladığını ifade eden Yahya, askerlerin plastik mermi ve göz yaşartıcı gaz kullandığını belirtti.

Arka beldesinde İsrail güçleri dün bıçaklı eyleme teşebbüs ettikleri iddiasıyla 2 Filistinli çocuğu öldürmüştü.

Gece gözaltıları

Öte yandan İsrail ordusundan yayımlanan yazılı açıklamada, İsrail güçlerinin gece 10 Filistinliyi gözaltına aldığı kaydedildi.

Gözaltıların, Ramallah, Beytüllahim ve El-Halil kentlerinde yoğunlaştığı ifade edildi.

Yahudi yerleşimciler, ağustos ayında Nablus'ta Devabişe ailesinin evini kundaklamış, olayda anne, baba ve 18 aylık bebekleri hayatını kaybederken yalnızca 4 yaşındaki diğer çocukları sağ kurtulabilmişti. Söz konusu olayın başlattığı gerginlik, Mescid-i Aksa'ya yönelik baskınlarla giderek tırmanmış, ekim ayı başından bu yana Batı Şeria ve Gazze'nin çeşitli bölgelerinde düzenlenen gösterilerle çatışmalar ciddi boyutlara ulaşmıştı.

İsrail güçleri ekim ayından bu yana 179 Filistinliyi öldürdü.

Yorumlar