Filenin şahinleri yarı finalin lideri

Şahinbey Belediye Gençlik ve Spor Kulübü Voleybol Takımı 1’inci Lig’e terfi maçları için gittiği Ankara’da kendi grubunu lider bitirdi.

Google Haberlere Abone ol
Filenin şahinleri yarı finalin lideri

Şahinbey Belediye Gençlik ve Spor Kulübü Voleybol Takımı 1’inci Lig’e terfi maçları için gittiği Ankara’da kendi grubunu lider bitirdi. Oynadığı 3 maç sonucunda 7 puan toplayarak grubunun zirvesinde yer alan filenin şahinleri bu sonuçlarla 18-19-20 Nisan tarihlerinde Ankara’da yapılacak final maçlarına katılmaya hak kazandı.

Ankara’da iyi bir hazırlık dönemi geçirerek yarı final maçlarına hazırlanan Şahinbey Belediye Gençlik Spor Voleybol takımı ilk gün oynadığı Sivas 4 Eylül Belediye maçını 3-1 kazanarak turnuvaya avantajlı bir şekilde başladı. İlk gün alınan galibiyetin morali ve de motivasyonuyla turnuvanın ikinci günündeki Düzce Belediye Spor ile yaptığı maçı da 3-0’lık net bir skorla kazanan filenin şahinleri turnuva tamamlanmadan final biletini cebine koymuş oldu. Filenin şahinleri, turnuvanın son gününe yedek ağırlıklı bir takım ile başladı İzmir ekibi Bornova Anadolu Lisesi takımıyla çok çekişmeli ve de heyecanlı geçen maçı 3-2 kaybetmesine rağmen grubunda lider oldu ve 18-19-20 Nisan tarihlerinde Ankara Başkent Spor Salonu’nda yapılacak finallere katılmaya hak kazandı.

Yarı finallerde yapılan maçlar sonrasında gruplarını ilk iki sırada bitiren, 1’inci grupta Beşiktaş, Erzurum Palandöken, 2’nci grupta da Şahinbey Belediye Gençlik Spor - Sivas 4 Eylül Belediye spor takımları 1’inci Lig vizesini almak için kıyasıya mücadele edecek. Tek devreli lig usulüne göre oynanacak maçlar sonrasında Acıbadem Erkekler Voleybol 1’inci Ligi’ne yükselecek takımlar belli olacak.

Turnuva sonrasında genel bir değerlendirmede bulunan Voleybol Şube Başkanı Hayri Özhelvacı, “Normal sezonu lider bitirerek yarı finallere geldik. Bu nedenle de tüm gözler bizim üzerimizdeydi. Aldığımız bu başarıların, kazandığımız tüm maçların disiplinli ve de profesyonel bir ekip ürünü olduğunu burada oynadığımız maçlarla yine ispatladık ve yarı finalde en fazla puan toplayan takım olduk. Bu kararlılığımızı ve isteğimizi final grubunda da ortaya koyup 1’inci Lig’e çıkmak istiyoruz, bunu başaracak güce de sahibiz.” dedi.

Şahinbey Belediye Gençlik Spor Voleybol Kulübü Başkanı Mehmet Demirbaş da “Biz Ankara’ya giderken aklımızda tek bir şey vardı. O da burada çok iyi maçlar oynayıp final grubuna lider olarak gitmekti. Bunu 3 maçta da güzel bir oyun sergileyerek gerçekleştirdik. Ben, bizleri yalnız bırakmayarak canı gönülden destekleyen coşkulu taraftarlarımıza, teknik ekibimize ve de sporcularımıza teşekkür ediyorum. Bu takım ve de camia 1. ligde olmayı hak ediyor. Allah’ın izniyle biz önümüzdeki sezon 1. ligde olacağız. Buna sonuna kadar inanıyoruz.” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar