Filder Tüneli’nin temeli protestolar eşliğinde atıldı

Stuttgart 21 projesi dahilinde olan ve projenin en uzun tüneli olma özelliğini taşıyan Filder Tüneli için ilk kazma vuruldu.Filder Tüneli için ilk çalışmalar öncesi 400 davetlinin katıldığı bir tören düzenlendi.Bir grup Stuttgart 21 karşıtı...

Google Haberlere Abone ol
Filder Tüneli’nin temeli protestolar eşliğinde atıldı

Stuttgart 21 projesi dahilinde olan ve projenin en uzun tüneli olma özelliğini taşıyan Filder Tüneli için ilk kazma vuruldu.

Filder Tüneli için ilk çalışmalar öncesi 400 davetlinin katıldığı bir tören düzenlendi.

Bir grup Stuttgart 21 karşıtı da, tünel açma çalışmalarını protesto etti.

Alman Demir Yolları (DB) Başkanı Rüdiger Grube’nin de katıldığı törende tünel delme makinesi ile ilk çalışmayı ‘Tünelin Destekçisi’ olan Baden-Württemberg (BW) Maliye ve Ekonomi Bakanı Dr. Nils Schmid’in eşi Tülay Schmid gerçekleştirdi.

Tünelin 720 milyon Euro’ya mal olacağını ifade eden Grube, bu projesinin geleceğin alt yapısını oluşturacağını kaydetti. 9,5 kilometre uzunluğunda olması planlanan Filder Tüneli, Almanya’nın en uzun üçüncü tren yolu tüneli ve Almanya’nın en uzun çift tüpten oluşan demiryolu tüneli olma özelliklerini taşıyacak.

Tüneli delmek için Herrenknecht firması 120 metre uzunluğunda, 2 bin ton ağırlığında bir matkap üretti.

Filder Tüneli’nden ilk tren 2021 yılının sonunda geçecek. Muhalifler, Stuttgart 21 projesinin en tartışmalı tüneliyle ilgili çalışmalarda bir çok binanın hasar göreceğini, binalarda çatlama hatta yıkılma tehlikelerinin olacağını ileri sürüyor.

Tünel çalışmalarının yapıldığı bölgede polis geniş güvenlik önlemleri aldı. Almanya’da büyük tünel projelerinde gelenek haline gelen “tünel destekçisi” görevine genellikle ünlü bir siyasetçinin eşi seçiliyor.

Tünel Destekçisi, inşaatı düzenli aralıklarla ziyaret ediyor. Ziyaretlerin projeye şans getirmesi ümit ediliyor. CİHAN

Yorumlar