Fil hastalığına yakalandıktan sonra 250 kilo olan adam yardım bekliyor

Mersin'in Silifke ilçesine bağlı Sökün köyünde yaşayan 53 yaşındaki Ömer Tok, yakalandığı 'fil hastalığının ardından 250 kilo oldu.

Google Haberlere Abone ol
Fil hastalığına yakalandıktan sonra 250 kilo olan adam yardım bekliyor

Mersin'in Silifke ilçesine bağlı Sökün köyünde yaşayan 53 yaşındaki Ömer Tok, yakalandığı 'fil hastalığının ardından 250 kilo oldu. Hayatı kabusa dönen Tok’ın sadece bir bacağının ağırlığı 150 kilo ağırlığında.

2005 yılından bu yana fil hastalığı ile mücadele eden ve bu süreçte sürekli kilo alarak 250 kiloya ulaşan Tok, yerinden kalkamadığı için ihtiyaçlarını eşinin yardımıyla karşılayabiliyor. Aşırı kiloların yanı sıra bacağında oluşan kütleden rahatsız olan Tok, üç yıl önce 85 kilo olan bacağının şuanda 150 kiloya yaklaştığını söyledi. Ayağında yaralar oluştuğunu kaydeden Tok, 5 yıldır yatağa mahkum olarak yaşamını sürdürdüğünü belirtti. Yürüyemeyen Ömer Tok, olası bir hastalıkta ise vinç yardımıyla hastaneye kaldırıldığını anlattı.

Vücudun ürettiği bu kilolardan kurtulmak istediğini kaydeden Tok, “Rahatsızlığımın fil hastalığı olduğunu söyleyen doktorlar çaresinin bulunmadığını belirtti. Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne gittim. Burada bana 'beyaz kan damarların ölmüş' teşhisi kondu. Daha sonra Adana Başkent Hastanesi'ne gittim. Burada da fil hastalığı denildi. Tedavinin mümkün olmadığını, ameliyat olursam öleceğimi söylediler. Yetkililerden bu konuda yardım istiyorum. Her geçen gün tıp ilerliyor. Bana çaresi yok dediler ama ben önce Allahtan sonra hekimlerimizden bir çare bekliyorum." diye konuştu.

Ömer Tok'un eşi Emine Tok ise çok zor günler yaşadıklarını belirterek, hayır severlerin ve yetkililerin yardımını beklediğini söyledi. Yıllardır eşinin ihtiyaçlarını kendisinin karşıladığını vurgulayan Emine Tok, “Kendi annem babamın yanına bile gidemiyorum. Köyümüzde bir cenaze olsa bırakıp gidemiyorum. Bizim sesimizi duysunlar. Allah rızası için yardımcı olsunlar.” dedi.
CİHAN

Yorumlar