Fikirtepe’de kentsel dönüşüm için engel kalmadı

Fikirtepe’de kentsel dönüşüme yönelik plan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylandı. Plan notları uyarınca avan projeler İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nce onaylanıyor ve ruhsatlar Bakanlık tarafından veriliyor.Kentsel dönüşüm...

Google Haberlere Abone ol
Fikirtepe’de kentsel dönüşüm için engel kalmadı

Fikirtepe’de kentsel dönüşüme yönelik plan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylandı. Plan notları uyarınca avan projeler İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nce onaylanıyor ve ruhsatlar Bakanlık tarafından veriliyor.

Kentsel dönüşüm kapsamında kapanan yollar Hazine adına tescil ediliyor ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na tahsis ediliyor. Tapu Müdürlüğü’nde yürütülen işlemler bizzat Çevre ve Şehircilik Bakanlığı personelince gerçekleştiriliyor. Kadıköy Tapu Müdürlüğü’nün de gayretleri ile işlemler en kısa sürede sonlandırılıyor. Tapu Müdürlüğü’ndeki işlemlerini sonlandıran vatandaşlar inşaat ruhsatı almak için İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne müracaatlarını yapıyor.

Bazı gazetelerde yer alan 20’ye yakın firmanın ruhsat almak için beklediği iddialara cevap veren Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, bu kapsamda bugüne kadar İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne avan proje sunan firma sayısının 9 olduğunu açıkladı. Bu firmalardan 5 tanesinin avan projesinin onaylandığı, 4 tanesinin ruhsat için İl Müdürlüğü’ne müracaat ettiği, 3 tanesine de ruhsat verildiği kaydedildi.

Kentsel dönüşüme büyük önem veren Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Fikirtepe’de yasal süreçlerin hızlı ve etkin bir şekilde tamamlanması için gerekli adımların atıldığını ve anlaşmalarını tamamlayan vatandaşların önünde hiçbir engel kalmadığını vurguladı.

CİHAN

Yorumlar