FİGİAD ve Toros Finike Koleji Güneydoğu gezisi düzenledi

Antalya'nın Finike ilçesinde faaliyet gösteren Finike Girişimci İşadamları Derneği (FİGİAD) üyeleri ve Özel Toros Finike Koleji 24 kişilik heyetle Güneydoğu Anadolu Bölgesine 3 günlük tarih ve kültür gezisi düzenledi.FİGİAD üyeleri...

Google Haberlere Abone ol
FİGİAD ve Toros Finike Koleji Güneydoğu gezisi düzenledi

Antalya'nın Finike ilçesinde faaliyet gösteren Finike Girişimci İşadamları Derneği (FİGİAD) üyeleri ve Özel Toros Finike Koleji 24 kişilik heyetle Güneydoğu Anadolu Bölgesine 3 günlük tarih ve kültür gezisi düzenledi.

FİGİAD üyeleri ve Özel Toros Finike Kolejinin ortaklaşa düzenlediği gezide, Güneydoğu bölgesinin tarihi, doğal, kültürel ve beşeri özelliklerini yakından görme fırsatı bulan heyet bölge insanının yakınlığı ve sıcaklığı karşısında duygu dolu anlar yaşadıklarını belirttiler.

Geziye Gaziantep’ den başlayan Finikeli işadamları ve Özel Toros Finike Koleji öğretmen ve velileri, daha sonra Şanlıurfa, Harran, Mardin, Midyat, Batman, Hasankeyf, buradan da Peygamberler ve Sahabeler şehri Diyarbakır’a geçti.

Güneydoğunun önemli merkezlerinden olan ve modern şehircilik anlayışının yanı sıra tarihi kültürünü de beraberinde taşıyan Şanlıurfa’da, Dünyanın ilk İslam üniversitesini, Harran Konik çatılı toprak evlerini, Ebul Hayat el-Harrani hazretlerinin türbesini, Hz.İbrahim’in doğduğu mağarayı, Balıklı gölü, Ayn Zeliha gölünü, Rızvaniye Medresesini, Bakırcılar çarşısını gezen heyet sıra gecesiyle hem günün yorgunluğunu attılar hem de yörenin müziğiyle doyumsuz bir gece geçirdiler.

Dinler ve diller diyarı Mardin’de Kasimiye Medresesi, Ulu Cami, Abdüllatif Camini ve Mardin’in dar sokaklarını gezen heyet tarihi Midyat konuk evini gezdi. Buradan da Dicle nehrinin içinden geçtiği Hasankeyf’i gezen heyet Batman’a hareket etti. Peygamberler diyarı Diyarbakır’a hareket eden ekip, gezinin son gününde Diyarbakır Ulu Cami, 27 Sahabenin içinde bulunduğu Hz. Süleyman Cami, Fatih Paşa Kurşunlu Cami, Eğil İlçesinde bulunan Hz. Elyesa(A.s.) ve Hz. Zülkifl (A.s)’ın türbelerini, Ehider Galip Cercişoğlu okuma salonu ve M.Ö 5 bin yılında yapılan tarihi Keçi Burcu surların gezilmesiyle gezi sona erdi.

Finikeli işadamlarına ufuk olacağını düşündüğümüz bir GAP gezisi düzenlediklerini belirten Finike Girişimci İşadamları Derneği (FİGİAD) Başkanı Ahmet Sancar, “Gezimizde Şanlıurfa, Mardin, Diyarbakır ve Hasankeyf’in tarihi ve turistik yerlerini görmenin yanında Güneydoğu bölgesini ve sanayisini yerinde görme imkanı bularak, işadamlarımız arasında bir sinerji, kaynaşma oluşturmayı hedeflemekteyiz” dedi.

Güneydoğu turunda tarihin derinliklerinden gelen o mistik koku ile adeta büyülendiklerini belirten Özel Toros Finike Kolej Müdürü Cemil Demirtaş, “Güneydoğu'dan kalıcı iz bırakan hatıralar ve ölümsüz dostluklarla ayrıldık.” Velilerimiz ve öğretmenlerimiz adına faydalı bir gezi olduğunu dile getiren Demirtaş, Güneydoğu bölgesindeki kutsal mekânları ilk kez görmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Geziye katılan heyetin birçoğu ilk defa görme fırsatı buldukları illerin tarihi ve turistik yerlerini ziyaret etmelerinden duydukları memnuniyeti ifade etti.

CİHAN

Yorumlar