Feza Eğitim Kurumları, basın mensuplarıyla iftarda buluştu

Feza Eğitim Kurumları tarafından Büyük Otel’de düzenlenen ve geleneksel hale getirilen basın iftarında kentte görev yapan medya kuruluşlarının temsilci ve çalışanlarını bir araya geldi. Osmanlı geleneği olan 'diş kirası' olayının...

Google Haberlere Abone ol
Feza Eğitim Kurumları, basın mensuplarıyla iftarda buluştu

Feza Eğitim Kurumları tarafından Büyük Otel’de düzenlenen ve geleneksel hale getirilen basın iftarında kentte görev yapan medya kuruluşlarının temsilci ve çalışanlarını bir araya geldi. Osmanlı geleneği olan 'diş kirası' olayının iftar sonrası yeniden canlandırılması ise basın mensuplarını geçmişe götürdü.

    Ramazan’ın birlik beraberlik, yardımlaşma ve dayanışma ayı olduğunu belirten Feza Eğitim Kurumları Genel Müdürü Nurettin Karabulut, "Toplumları güçlü kılan en önemli unsur, o toplumun bireylerinin aynı noktada buluşturan, aynı millete ait ortak duygular ve değerlerdir. Şuanda komşu ülkelerimizde ve Filistin’de yaşanan dram hepimizi derinden üzüyor. Dualarımızı oradaki kardeşlerimizin de huzur içinde yaşaması için ediyoruz. Bizim şuan içinde bulunduğumuz Ramazan ayında ise oradaki kardeşlerimiz içinde daha çok dua etmemiz gerekiyor." dedi.

    Samsun’da eğitim öğretime başladıkları günden bugüne kadar sayısız dereceler aldıklarını okul olarak Samsun’u Karadeniz’de, Türkiye’de ve dünya genelindeki olimpiyat ve yarışmalarda temsil ettiklerini ifade eden Karabulut, "Bugüne kadar aldığımız başarıları ve dereceleri tek tek sıralamaya kalksak vaktimiz yetmez. Ancak en son daha taze olan bir başarıyı sizlerle paylaşmak istiyorum. Endonezya’da yapılan 61 ülkeden 241 öğrencinin katıldığı 25. Uluslararası Biyoloji Bilim Olimpiyatları’nda Türkiye’yi temsil eden Feza Koleji öğrencisi Müberra Meral Özdemir, 4. olarak büyük başarıya imza attı. Bu mutluluğu bize yaşatan öğrencimiz Müberra Meral Özdemir ve onu olimpiyatlara hazırlayan öğretmenlerimize teşekkür ediyorum." diye konuştu.

    İftara katılan basın mensuplarına Osmanlı döneminde misafirliğe gelen kişilere yedikleri yemek sonrası nezaketen verilen sürpriz hediye yerine geçen ve adına da 'diş kirası' denilen gelenek tekrar yaşatıldı. Feza Eğitim Kurumları Genel Müdürü Nurettin Karabulut basın mensuplarına önceden hazırladıkları küçük hediye hurma paketlerini tek tek takdim etti. CİHAN

Yorumlar