Feza Dil ve Kültür Şöleni'ne katılanlar hüznü ve neşeyi bir arada yaşadı

Eğitimde marka haline gelen aldığı ulusal ve uluslararası başarılar ile adından sıkça söz ettiren Feza Eğitim Kurumları 20. yılını düzenlediği “Feza Dil ve Kültür Şöleni” ile şenlik havasında kutladı. Samsun İlkadım ilçesindeki...

Google Haberlere Abone ol
Feza Dil ve Kültür Şöleni'ne katılanlar hüznü ve neşeyi bir arada yaşadı

Eğitimde marka haline gelen aldığı ulusal ve uluslararası başarılar ile adından sıkça söz ettiren Feza Eğitim Kurumları 20. yılını düzenlediği “Feza Dil ve Kültür Şöleni” ile şenlik havasında kutladı.

Samsun İlkadım ilçesindeki Neco Büyük Salonu’nda gerçekleştirilen etkinlikte Türk öğrencilerin yanı sıra okulda burslu okuyan Afrikalı öğrenciler şiirlerden, Türkülere kadar onlarca eseri öğrendikleri Türkçe ile kusursuz bir şekilde seslendirdi. Sunuculuğunu Reha Yeprem’in yaptığı gecede Afrikalı öğrencilerin seslendirdikleri eserler katılımcılardan yoğun alkış aldı. İlk olarak sahneye çıkan ve “Medine'nin Gülü” adlı eseri seslendiren Kenyalı Zekeriya’nın performansı dakikalarca alkışlandı. Eserlerini sahnede söyleyen yabancı öğrencilerin kendilerinin okuyup Türkçe öğrenmesine vesile olan öğretmenlerine ve okulların açılmasına vesile olan iş adamlarına teşekkür etmesi ise salonda duygu dolu anların yaşanmasına neden oldu. Yöresel kıyafetleri ile sahneye çıkan ve Türk öğrencilerin vokalist olarak eşlik ettiği Afrikalı öğrencilerden Somalili Şarabi “İnsanlık el ele”, Demokratik Kongolu Abdulselam “Senden sonra”, Endonezyalı Azaki “Kalbine Sürgün” adlı parçaları büyük bir ustalıkla söyledi. Programda ayrıca ulusal ve uluslar arası yarışmalarda derece elde eden öğrencilere plaket verildi. Program tüm öğrencilerin sahnelediği “Karadeniz potporisi” ile sona erdi.

Eğitim alanında bir marka haline geldiklerini belirten Feza Eğitim Kurumları Genel Müdürü Nurettin Karabulut, “Elde ettiği başarılar ile Samsun’un adını sadece Türkiye’de değil yurt dışında da duyurmanın gururunu yaşıyoruz. Bugün itibariyle 20 yılı geride bıraktık. Bu seneki yıl sonu etkinliğimizi tüm Samsunlularla birlikte kutlamak ve bu gurura onları da katmak için yabancı öğrencilerimizde katılımıyla farklı bir yıl sonu etkinliği düzenledik. Adına ‘Feza Dil ve Kültür Şöleni’ dediğimiz etkinlik için öğrencilerimizi yaklaşık 1 yıldır çalışıyordu. Katılımcılardan gelen alkışlarda anladık ki, öğrencilerimiz bu işin hakkını vermiş önce emeği geçen öğretmen arkadaşlarımızı daha sonrada öğrencilerimizi ve onları yetiştiren aileleri ile salonu dolduran Samsunlulara teşekkür ediyorum.” dedi.

CİHAN

Yorumlar