Feza 25. Uluslararası Biyoloji Bilim Olimpiyatları'ndan madalya ile döndü

Endonezya'da yapılan 61 ülkeden 241 öğrencinin katıldığı 25. Uluslararası Biyoloji Bilim Olimpiyatları'nda Türkiye'yi temsil eden Feza Koleji öğrencisi Müberra Meral Özdemir, 4. olarak büyük başarıya imza attı.    Müberra...

Google Haberlere Abone ol
Feza 25. Uluslararası Biyoloji Bilim Olimpiyatları'ndan madalya ile döndü

Endonezya'da yapılan 61 ülkeden 241 öğrencinin katıldığı 25. Uluslararası Biyoloji Bilim Olimpiyatları'nda Türkiye'yi temsil eden Feza Koleji öğrencisi Müberra Meral Özdemir, 4. olarak büyük başarıya imza attı.

    Müberra Meral Özdemir, TÜBİTAK 21.Ulusal Biyoloji Olimpiyatı'nda bronz madalya kazanarak Uluslararası Biyoloji Olimpiyatlarında Türkiye'yi temsil etmeye hak kazanmıştı. Uluslararası Biyoloji Olimpiyatı (IBO) dünyanın 5 kıtasındaki ülkelerin kendi ulusal biyoloji olimpiyatlarını kazanan öğrencilerinin katıldığı, biyolojik sorunlarla mücadele için öğrencilerin biyolojik deneyler ile ilgili becerilerinin test edildiği, azim ve ilgi gerektiren bir yarışma olarak biliniyor. Üstün yetenekli öğrencileri barışçı bir akılda bir araya getiren Uluslararası Biyoloji Olimpiyatı, yeteneklerini geliştirmek ve bilim adamları olarak kariyer geliştirmek için bu öğrencilere imkan sağlıyor.

    Fen Lise Müdürü Murat Yücel, "Türkiye'de yapılan olimpiyatlarda derece elde eden öğrencilerinin Uluslararası bir yarışmadan da derece ile dönmesinin Samsun ve okulları adına büyük bir başarı olduğunu söyledi. Yücel, "Bu mutluluğu bize yaşatan öğrencimiz Müberra Meral Özdemir ve onu olimpiyatlara hazırlayan öğretmenlerimize teşekkür ediyorum." dedi.

CİHAN

Yorumlar