Fetullah Gülen'den komik savunma

Başarısız darbe girişiminden sonra ABD'de basın toplantısı düzenleyen Fetullah Gülen, takipçilerinin yapmış olma ihtimaline karşı, "Takipçilerimi tanımıyorum" dedi

Google Haberlere Abone ol
Fetullah Gülen'den komik savunma
Başarısız darbe girişiminin sorumlusu olarak gösterilen Fetullah Gülen, ABD'de yaptığı basın toplantısında darbecileri tanımadığını iddia etti. 17-25 Aralık'ta da benzer bir savunmada bulunan Gülen, "Askeri müdahaleye hiçbir zaman olumlu gözle bakmadım. Demokrasi bu yöntem ile sağlanmaz” dedi.

Gülen, darbecilerin paralel yapı mensubu olup olmadıklarının sorulması üzerine "Ben takipçilerimi bilmiyorum aslında. Yapılan şeyden dolayı sempati duyanlar olabilir. Ben tüm samimiyetimle söylüyorum takipçilerimin yüzde birini bile tanımam, takipçilerimi tanımam ki rolleri var mı bileyim. Birine alerji duyan kişiler bu nedenle başkalarına sempati duyabilir. Bu CHP olabilir, MHP olabilir, siz olabilirsiniz, ben olabilirim" şeklinde kendini savundu. 

Gülen, komik savunmasını şöyle sürdürdü: Daha önce böyle istekler oldu aslında. 17 Aralık, 25 Aralık hadisesi nedeniyle yine taraftarları yaptı dediler. Ben o konuda da söyleyeyim, yeminle içlerindekilerin binde birini tanımam. Ama onlar beni tanıyabilirler, dünyada da tanıyanlar var haddim olmayarak. Tanınacak bir insan değilim, sıradan bir insanımdır. Ama ektiğiniz şeyler, yazdığınız çizdiğiniz şeyler, bazen de bir takım arkadaşların yaptıkları şeylerde siz de içinde bulunduğunuzdan dolayı, size mal edilmesi nedeniyle tanınabilirsiniz. Yani sizi tanımış olabilirler. Adliyedekiler, emniyettekiler böyle tanımış olabilirler. Ben buradaydım o zaman. Kanaati acizanem, evvela askerleri emniyetçiler ile derdest ettirdiler, sonra adliyeciler ile onları mahkum ettirdiler. Zannediyorum askeri vesayet altına aldılar. 

Yorumlar

NACİ ALTUNKAYA Hakaret içeren yorum onaylanmadı.
Hasan yayla Başta idam cezası istiyoruz.vatanıza darbe girişiminde bulunan hainlere,ikincisi kıbrısta dogu akdeniz üniverstesinin fethullah gülen tarafından satın alındıgı söylentiletri vardı,2011,2012,yıllarında hükometimiz buralarada bir el atabilirse eger asıllı ise buralarda egitim alacak evlatlarımızın gelecegi hicde parlak olmayabilir .dikkatinize.tüm vatanda başımız sagolsun.