Fetullah Gülen'den 'darbe nasıl yapılır' tüyoları

Fetullah Gülen'in 15 Temmuz darbesinde ölen 241 insanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik bordo berilerin düzenlediği saldırıyı görmezden gelerek, "Darbe çok acemiceydi. Herkes bilir ki önce başbakanı, cumhurbaşkanını alacaksın" dedi

Google Haberlere Abone ol
Fetullah Gülen'den 'darbe nasıl yapılır' tüyoları
Sonhaberler / Haber Merkezi 

FETÖ lideri Fetullah Gülen, 15 Temmuz darbe girişimini bir kez daha 'acemice' niteleyerek kara propaganda yaptı. Gülen, yaptığı son konuşmada darbenin çok acemice olduğunu belirterek, gerçek bir darbenin nasıl yapılacağı tüyolarını verdi. 

Darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik saldırı ile Başbakan Binali Yıldırım'ın tünele saklanmasına neden olan saldırıları görmezden gelen Gülen 15 Temmuz'da gerçekleşen darbe girşimine ilişkin  "Bir darbe planlanıyor. Öyle bir darbe ki!. Başçavuşlar, onbaşılar, çavuşlar bile bir darbe planlasa, evvela ne yaparlar? Gitseniz, evde bu türlü şeyleri hiç bilmeyen, benim bacılarıma, analarıma sorsanız, derler ki, “Yahu en evvela başbakanı, cumhurbaşkanını, bakanları falan derdest ederiz!” Halkın üzerine tanklar sürüyorsunuz!.. Allah aşkına, böyle komik bir darbe olmaz" ifadelerini kullandı. 

 

Yorumlar