FETÖ'ye sadece sempati duyan memurlara yeni fırsat

FETÖ'nün yönetim kademesinde olmayıp sadece sempatizan olan kamu çalışanları için yeni bir düzenleme yapılacak

Google Haberlere Abone ol
FETÖ'ye sadece sempati duyan memurlara yeni fırsat
Darbe girişiminden sonra FETÖ ile bağlantısı olduğu gerekçesiyle kamu kurumlarından atılanlarla ilgili önemli bir düzenleme geliyor. Hükümet, örgüte sadece sempatizan düzeyinde olan kamu çalışanlarının hayatlarını idame edebilmeleri için çalışmalarına izin verecek; ancak devlet kurumlarının en alt seviyelerinde. 

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, 15 Temmuz darbe girişimi soruşturması kapsamında Gülen cemaatiyle ilişkisi olduğu ileri sürülerek açığa alınan kamu çalışanları hakkında "Örgütün yönetici kademesinde ya da üyesi olduğu tespit edilenleri tasfiye edeceğiz. Yönetici kademede olmayıp sadece sempatizan olanlar da önemli görevlerde kalmayacak ama hayatlarını idame ettirebilmeleri için bir mekanizma kurmayı düşünüyoruz. Kamuda düz memur gibi alt görevde oluşturulacak özel bir kadroyla pasifize edebiliriz" diye konuştu.

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli'nin Habertürk'ten Kübra Par'a mülakatta örgüt bağlantısı nedeniyle işten atılan ancak örgütün yönetim kademesinde yer almayan kamu çalışanları için şunları söyledi: 

Artık kamuda “Buraya ben hâkim olayım” tarzı bir yaklaşım olmayacak. Bir insanın kendini bu topluma ait hissedebilmesi için her yerde kendisi gibi düşünen insanları görebilmesi lazım. Bu son olayda bunun ne kadar kıymetli olduğunu gördük. Hiç ummadığınız bir insan, yaşantısıyla, söylemleriyle “Vatanla alakası yoktur” diye düşündüğünüz bir insan, bir bakıyorsunuz sizden çok daha gayretli bir şekilde bu ülke için canını ortaya koyuyor. HSYK yeniden düzenlenirken inanılmaz bir ittifak kuruldu. Şimdi AK Parti, CHP ve MHP’den oluşan bir yapı var. Çok başarılı yürütülüyor. Kamuda da bunu yapma amacındayız. Toplumun bütün kesimleri her yerde temsil edilebilmeli.

Özellikle önemli görevlerde bulunanların tasfiyesine yönelik bir liste olacak. İsim isim açıklamayı sadece TSK için kullanmıştık, şimdi diğer kurumlar için de bunu yapmayı düşünüyoruz. 

Yaşı gelenler emekliliğe sevk edilecek, kalanları memurluktan atacağız. 

Bizim de öncelikle üzerinde durduğumuz konu mağduriyetler. Bu insanların önemli bir bölümü geçimlerini kamudan sağlıyor. Aileleri, masum çocukları var. Örgütün yönetici kademesinde ya da üyesi olduğu tespit edilenleri tasfiye edeceğiz. Yönetici kademede olmayıp sadece sempatizan olanlar da önemli görevlerde kalmayacak ama hayatlarını idame ettirebilmeleri için bir mekanizma kurmayı düşünüyoruz. Henüz net değil. Kamuda düz memur gibi alt görevde oluşturulacak özel bir kadroyla pasifize edebiliriz. Zarar veremeyecekleri başka bir kadroya yönlendirebiliriz ya da bulundukları görev çok tehlike arz etmiyorsa bir kısmı kalabilir. Düşünün 5 yaşında masum bir çocuk var... Babasının ihanetini ona ödetmememiz gerekiyor.

YANLIŞLIKLA SUÇLANANLAR

Büyük bölümü için işlem yapılacak gibi gözüküyor. Bu terör örgütüyle mücadelemiz 2013’ten beri yoğunlaşmıştı. O tarihten bu yana devletin kayıtlarında bu konuyla ilgili bilgi oluştu. O nedenle bu kadar hızlı hareket edebiliyoruz. Ama hata ihtimalini minimum seviyeye indirmek için açığa alınanların bir kısmıyla ilgili bilgiler tekrar gözden geçiriliyor. Yanlışlık olduğu tespit edilirse bazılarının işine son verilmeyebilir. 

Hata payı öngörüyoruz zaten. Bunu düzeltmek için gerekli olan mekanizmalar açık. Belirlenen kurumlar, vakıflar, dernekler kapatıldı. Şimdi bazılarına yönelik yanlışlık yapıldığına dair bilgiler geliyor. Bu bilgiler, ilgili bakanlıklar tarafından değerlendiriliyor. Yanlışlık yapıldığı ortaya çıkarsa aynı mekanizmalarla düzeltilecek. Kararnameyle kapatıldıysa, kararnameyle düzeltilecek. Bir defaya mahsus değil sürekli olarak bu mekanizmalar devrede kalacak. OHAL bittikten sonra dahi düzeltilebilir. Kusuru olmayanların bu uygulamanın mağduru olmasını engellemeliyiz. 

Yorumlar

Ali Kıvrak Sempatizan, hiç bir zaman sempatisinden vazgeçmez.Budanan ağaç zamanla daha gür olur. Kökünden sokersek geriye eseri kalmaz.