FETÖ üyesi 5 kişi tutuklandı

Balıkesir'de örgüt üyesi oldukları iddia edilen 5 kişi ile Çanakkale'de gözaltına alınan bir komiser tutuklandı

Google Haberlere Abone ol
FETÖ üyesi 5 kişi tutuklandı
Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik soruşturma kapsamında, Balıkesir'in Edremit ve Bandırma ilçelerinde biri öğretmen 5 kişi, Çanakkale'nin Bozcaada ilçesinde ise bir komiser tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, Edremit Cumhuriyet Savcılığının talimatı doğrultusunda İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekipleri tarafından örgüt üyelerine yönelik operasyon düzenlendi.

Operasyonda, FETÖ'nün Edremit sorumluları olduğu iddia edilen İ.K, Ş.E. ve E.Ü. ile örgüt üyesi olduğu gerekçesiyle A.Ş. gözaltına alındı. Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlılar, nöbetçi mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Cumhuriyet savcısının karara itiraz etmesi üzerine yeniden gözaltına alınan İ.K, Ş.E. ve E.Ü. ile A.Ş, nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

- Bandırma

Bandırma'da özel bir kolejde bilgisayar öğretmenliği yapan O.O. (36), "terör örgütü üyesi olmak, darbeyi övmek ve devlet büyüklerine hakaret" suçlarından gözaltına alındı.
Evi ve aracında yapılan aramalarda dijital doküman ve bazı belgelere el konulan O.O, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

- Bozcaada

Bozcaada'da ise FETÖ'ye yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan İlçe Emniyet Amirliğinde görevli komiser A.K, Ezine Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Şüpheli, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

Yorumlar