FETÖ şüphelisinin Ege'de adası çıktı

TMSF tarafından tüm mal varlıklarına el konulan FETÖ şüphelisi Fİ YAPI'nın Ege Denizi'nde bir adası olduğu ortaya çıktı

Google Haberlere Abone ol
FETÖ şüphelisinin Ege'de adası çıktı
Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü FETÖ soruşturması kapsamında Fi Yapı’ya ait iki şirkete de önceki gün kayyım atandı. Sulh ceza hâkimliğinin kararı ile birlikte, TMSF yetkilileri, anılan şirketlere de kayyım olarak atanacak. Fi Yapı’nın TMSF denetimine geçmesi ile birlikte, şirketlere ait varlıklar da devletini denetimine geçti. Dört yıl önce iflas erteleme başvurusu yapan Fi Yapı bünyesindeki en değerli varlık İzmir’de bulunan Garip Ada.

Hürriyet gazetesinden Dinçer Gökçe'nin haberine göre, Fi Yapı, anılan adayı 6 yıl önce satın aldı. 32 milyon dolar bedelle alındığı belirtilen ada 358 bin metrekare. Garip Ada, Dikili'ye 4 km, Çandarlı'ya 10 km, Bergama'ya 19 km uzaklığında bulunuyor.  Yunanistan'ın Midilli Adası'na bu adanın uzaklığı sadece 13 deniz mili. Hiçbir inşaatın olmadığı adanın yüzeyi genel olarak düz ve pürüzsüz. Yer yer çam ve zeytin ağaçları ile kaplı olan adanın güney sahili boyunca uzanan yaklaşık 500m uzunluğundaki kum bandının genişliği 100-200 m.
 
FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanan Fi Yapı’nın sahibi Fikret İnan, adayı satın aldığı süreçte yapmayı planladıkları proje ile ilgili de bilgi vermişti. İnan, ada üzerinde 5 yıldızlı otel ve villalar inşa edeceklerini açıklamıştı. İnan, ada üzerinde yapacakları yatırımın tutarının 350 milyon dolar olacağını açıklamıştı.

Hali hazırda şirket kayıtlarında görünen Garip Ada üzerinde, SGK ve bazı vergi dairelerinin haciz kararları bulunuyor.

ŞİRKETİN 5 BİN KONUTLUK PROJELERİ DE VAR

Öte yandan, Fi Yapı, bir süreden beri yarım kalan konutları ile de gündemde. Şirketin, İstanbul Esenyurt ve Kırıkkale’de teslim edilmesi gereken 5 bin kadar konut var.

Yorumlar