FETÖ sızdırdı, PKK MİT muhbirlerini öldürdü

FETÖ tarafından PKK'ya sızdırıldığı belirtilen MİT muhbirlerinin örgüt tarafından öldürüldüğü iddia ediliyor

Google Haberlere Abone ol
FETÖ sızdırdı, PKK MİT muhbirlerini öldürdü
MİT'in istihbarata gönderdiği 20 bin kişilik listeyi sızdıran FETÖ militanı mühendislerin aynı zamanda Terörle Mücadele Dairesi'nin terör örgütleri PKK, DHKP-C ve DAEŞ'e karşı kullandığı 23 kişilik muhbir listesini de deşifre ettiği belirlendi. Muhbirlerin bu örgütlerce infaz edildiği ortaya çıktı.

Sabah'ın haberine göre Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 15 Temmuz FETÖ kalkışmasına yönelik soruşturmasında yeni bir ayrıntıya ulaşıldı. Devletin en mahrem birimi olarak adlandırılan İstihbarat Dairesi'nde yuvalanan mühendislerin, terör örgütlerine karşı saha çalışmasında en etkili silahı olan muhbirleri de ifşa ettikleri bilgisine ulaşıldı. FETÖ'nün infaz listesinde yer alan ve darbe teşebbüsünde ağır yaralanan Turgut Arslan'ın başkanlığını yaptığı TEM Dairesi'nin PKK, DHKP-C ve DAEŞ'e karşı kullandığı 23 kişilik bir muhbir listesinin sızdırıldığı belirlendi.

Muhbirlerin gerçek isimleri, soyadları ve kullandıkları kod adları ile faaliyet yürüttükleri bölgeleri kapsayan bilgileri içeren listelerin aynı yöntemle bu terör örgütlerine ulaştırıldığı öğrenildi. Yaklaşık 2 aydır haber alınamayan muhbirlerin bu örgütlerce kırsalda öldürüldüğü değerlendiriliyor.

Yorumlar