FETÖ'nün karakutusunu bırakan hakime soruşturma

Darbe girişimi gecesi Akıncı Üssü'nde yakalanan FETÖ'nün karakutusunu bırakan hakime soruşturma açıldı

Google Haberlere Abone ol
FETÖ'nün karakutusunu bırakan hakime soruşturma
Darbe girişiminin merkez üssü olarak kullanılan Akıncı Hava Üssü'nde, darbe girişiminin başarsız olmasının ardından düzenlenen operasyonda 72 kişi gözaltına alınmıştı.

Gözaltına alınanlardan biri de Adil Öksüz'dü. Adil Öksüz savcılık sorgusunda "Uygun fiyata arazi bakmak için" Akıncı Üssü'ne gittiğini söylemiş, savcı tarafından tutuklanma talebiyle mahkemeye sevkedilmiş ve hakim tarafından 21 dakikalık mahkeme sonrası serbest barıkılmıştı.

Adil Öksüz için tekrar yakalama kararı çıkmış ancak Öksüz bulunamamıştı. Güvenlik güçlerinin Adil Öksüz'le ilgili aramaları devam ediyor.

BOZDAĞ: HAKİMLERE SORUŞTURMA AÇILDI

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ bugün yaptığı açıklamada Adil Öksüz'ü mahkemede serbest bırakan hakime soruşturma açıldığını duyurdu. Bozdağ şunları söyledi:

Adil Öksüz'ü bütün Türkiye arıyor, inşallah kısa sürede güvenlik güçlerimiz onu bulunduğu yerde yakalar ve adalete teslim eder. Adil Öksüz ile ilgili adli süreçte görev yapanlarla alakalı HSYK bir müfettiş eliyle soruşturma başlattı. O devam ediyor, onun sonucuna göre bir karar verilecektir.

Yorumlar