FETÖ'nün 'İstanbul eyalet imamı' gözaltında

İstanbul'da 150 evden sorumlu 'eyalet imamı' olduğu iddia edilen Ali K.'nın gözaltına alındığı bildirildi

Google Haberlere Abone ol
FETÖ'nün 'İstanbul eyalet imamı' gözaltında
İstanbul'da 150 evden sorumlu "eyalet imamı" olduğu iddia edilen Ali K.'nın da aralarında bulunduğu 19 kişi yakalandı. Gözaltına alınanlar arasında eski Zeytinburnu İlçe Emniyet Müdürü Sezgin Öndem ve çalıntı sorularla askeri okula giren iki öğrenci de bulunuyor.

İSTANBUL'U 11 EYALETE BÖLMÜŞLER

Zeytinburnu İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Bürosu ekipleri, FETÖ/PDY'nin öğrenci evi yapılanmalarına yönelik çalışma başlattı. Yapılan araştırmalar sonucunda öğrenci evlerini kiralayan kişiler tespit edildi. Zeytinburnu polisi yaptığı çalışmalar sonucunda örgütün ilginç bir hücre yapılanmasını da deşifre etmeyi başardı. Buna göre örgütün yapılanmasının, "ev imamı", 4 evden sorumlu olan 'bölge talebe mesulü', 4 bölge talebe mesulünden sorumlu olan 'büyük bölge talebe mesulu', büyük bölge mesullerinden sorumlu 'doktor'dan oluştuğu ortaya çıktı. İstanbul'u da 11 ayrı bölgeye ayırarak her bölge için sorumlu bir imam atadıkları belirlendi.

6 AYRI İLDE EŞ ZAMANLI OPERASYON DÜZENLENDİ

Zeytinburnu İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, FETÖ'nün hücre yapılanmasına yönelik İstanbul, Kocaeli, Denizli, Van, Hatay, Sakarya ve Bursa'da 29 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Yapılan operasyonlarda, Bakırköy, Zeytinburnu ve Güngören ilçelerinden sorumlu eyalet imamı olduiğu iddia edilen Ali K.'nın da aralarında bulunduğu 19 kişi gözaltına alındı. Anafen Dershanesi'nde asgari ücretle halkla ilişkiler uzmanı olarak çalışan Ali K.'nın da son 10 yıl içerisinde ABD başta olmak üzere 20 defa yurt dışına giriş çıkış yaptığı tespit edildi.
Yapılan operasyonda "Musab" ve "Osman" kod isimli Kuleli Askeri Lisesi öğrencileri ve öğrencilerden birinin babası olan eski Zeytinburnu İlçe Emniyet Müdürü Sezgin Öndem de gözaltına alındı.

ASKERİ OKUL SINAV SORULARINI BİZE VERDİLER

"Musab" ve "Osman" isimli öğrenciler polise itiraf gibi ifade verdi. Öğrenciler ifadelerinde, "Biz cemaatle Anafen Dershanesi'nde tanıştık. Ailemize, hem namaz kıldıracaklarını hem de sınavlara hazırlayacaklarını söyleyerek bizi özel evlere aldılar. 7. sınıfa kadar Anafen Dershane'nde kaldık. 8. sınıfta ise cemaatle ilgisi olmayan başka bir dershaneye bizi kayıt ettirdiler. Bize 'Sizi askeri okullara hazırlayacağız' dediler. 2013 yılında askeri okul sınavından 3 gün önce bir abi bizim eve gelerek bazı soruları bize çözdürdü. 3 gün sonra gerçek sınava girdiğimizde sosyal soruları hariç çözdüğümüz diğer tüm sorular askeri okul sınavında çıktı" dedi.

ZİNA BİLE YAPABİLİRSİNİZ

Musab takma isimli askeri okul öğrencisi ifadesinde, "Askeri okula kayıt yapılınca bir abi bizim peşimizi bırakmadı. Gözle nasıl namaz kılacağımızı anlatarak, bulunduğunuz ortama ayak uyduracaksınız. Arkadaşlarınız zina bile yapıyorsa sizde zina yapacaksınız. Kendinizi hiç fark ettirmeyeceksiniz" diye tembihledi" diy konuştu.

BİR BARDAK ÇAYIMIZI İÇEN BİZİ TERK EDEMEZ

Osman takma isimli Kuleli Askeri Okul öğrencisi, "Abilerin yaptığı toplantı ve baskılardan bıktım. Onların toplantılarına gitmemeye başladım. Böyle olunca okuldaki komutanlar bana anlamsız yere cezalar vermeye başladı. Beni ziyarete gelen bir abi 'Bizden bir bardak çay içen bizi terk edemez. Seni buraya biz soktuk' dedi. Sürekli aldığım cezalar nedeniyle psikolojim bozuldu, ilaç kullanmaya başladım. Daha sonra son sınıfta daha fazla dayanamayarak okulu terk ettim" dedi.

AKIN ÖZTÜRK, "10 YIL SONRA BANA HAİN DİYEBİLİRLER SİZ SAKIN İNANMAYIN"

Osman ve Musab takma isimli askeri okul öğrencileri ifadelerinde ayrıca, "2014 yılında Orgeneral Akın Öztürk okul mezuniyet törenine katıldı. Burada bir konuşma yaptı, konuşmasının başını ve sonunu hatırlamıyorum ancak '10 yıl sonra bana hain diyebilirler, siz kesinlikle buna inanmayın' şeklinde bir konuşma yaptı. Bu konuşmaya 800 askeri okul öğrencisi de şahittir. Niye böyle birşey söyledi diye çok şaşırdık" dediler.

TERÖR ÖRGÜTÜNÜ İTARAF EDEN ÖĞRENCİLER SERBEST KALDI

FETÖ/PDY terör örgütünün tüm yapılanmasını verdikleri ifadelerinde itiraf eden 2 askeri okul öğrencisi savcılık ifadelerinin ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. 17 şüpheli ise adliyeye sevk edildi.

Yorumlar