FETÖ mağduru konuştu

FETÖ üyelerinin baskısı sonucu Hava Harp Okulundan ayrılmak zorunda kaldığını belirten Akgün: "Askeri okula istemeye istemeye girdim ama sonra mesleği benimsemiştim. Askeri okuldan önce FETÖ ağabeylerinin tehdidi, sonra da subaylarının işkencesi yüzünden ayrılmak zorunda kaldım. İhtiyaç olması halinde geri dönerim"

Google Haberlere Abone ol
FETÖ mağduru konuştu
Bahadır Akgün, Hava Harp Okulundan 2011 yılında önce Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) üyelerinin tehdidi sonra da subaylarının işkencesi sonucunda ayrıldığını belirterek, ihtiyaç halinde orduya dönebileceğini söyledi.

Hava Harp Okulundan ayrıldıktan sonra Özyeğin Üniversitesinde eğitimini tamamlayıp pilot olan 23 yaşındaki Bahadır Akgün yaptığı açıklamada, FETÖ üyeleriyle 2005'te mahallelerinde camide yaz aylarında düzenlenen Kur'an kursunda tanıştığını ifade etti.

Örgüt üyelerinin kendisini "Ders çalışalım." bahanesiyle evlere davet ettiğini ve askeri lise sınavlarına hazırladıklarını aktaran Akgün, şöyle konuştu:

"Askeri lise sınavları yaklaşmaya başlayınca 'Askeri lise sınavları var, oralarda da olmamız lazım.' diyerek ufak ufak baskıya başladılar. Ben o zaman askeri okula gitmek istemiyordum. Farklı bir dershaneye gitmemi istediler çünkü ileride soracaklarını bildikleri için 'Bizim dershanemize gittiğin gözükürse sıkıntı olur.' dediler. Biz de yine başka dershaneye yazıldık. Zaten o sıra bütün yıl boyunca bunların evinde kaldık. Oradan dershaneye, okula gittik, geldik. Askeri lise sınavları zamanı yaklaşınca mevzuyu açtılar bize. Mevzuyu açmak için de dönemin bölge abisi geldi anlattı bize. 'Çok iyi olacak, bizim de oralarda olmamız lazım.' dedi."

Akgün, bu sırada deneme sınavlarına girdiğini, sınava yakın zamanlarda ise masasında 5-10 deneme sınavı geldiğini dile getirdi.

Kendisine "Bu soruları çözün." denildiğini, çözüldükten sonra başlarında duran "abi"nin sayfaları koparıp götürdüğünü anlatan Akgün, sınavda karşılarına çıkan soruların da tanıdık geldiğini vurguladı.

Mülakatlar öncesinde de örgütün sözde "Bölge ağabeyi" ile görüştüğünü dile getiren Akgün, şöyle devam etti:

"Beni mülakata hazırlayan ağabey, daha sonra Hava Lisesinde benim dersime geldi. Askeri Liseye girdikten sonra Fetullahçı Terör Örgütü üyeleriyle bağlantılarımı koparmak istedim ancak başaramadım. Sürekli buluşmalara çağırıyorlar. 40 gün tatilin varsa 30 gün kendileriyle olmamı istiyorlardı. Ailemle de görüşemiyordum, hayatınızı çok kısıtlıyorlar. Bundan dolayı gitmek istemiyordum. Muhafazakar bir aileden geldiğim için askeri okulda beyni yıkanır diye ailemin de korkuları vardı, onlarla arkadaşlık yapmamı onaylıyorlardı. Bursa'ya gidince Hava Lisesine orada hepten irtibatı okul yönünden kestim. Daha sonra beni 'sıkıntı çocuk' olarak tabir ettiler Dışarıdan bir ağabey geldi. 'Çok feyizli bir ağabey bununla görüşmen lazım.' dediler. Görüşmeden sonra duyduğum arkamdan pek iyi konuşmamışlar. 'İşe yaramaz' tarzında bir yorumda bulunmuşlar."

"Ya bizimle görüş ya da ayrıl"

Akgün, FETÖ mensuplarının, "Ya bizimle görüş ya da okuldan ayrıl." diyerek kendisini tehdit ettiklerine değindi.

Harp Okulunda 2011'in yaz aylarındaki intibak eğitimi sırasında, "yatağın bozuk" gibi gerekçelerle disiplin cezaları almaya başladığını belirten Akgün, yaşadıklarını şöyle anlattı:

"Benim gibi olan 20 kişi vardı. Sürekli ceza alıyorduk. Artık birbirimize bakıp gülüyorduk. İşkenceye varan cezalardı bunlar. Komutanımız, 'Sakın okulunu bitireceğini zannetme.' dedi. Bir şey bulamıyordu ceza veremiyordu. Biz o sırada sabahtan akşama kadar eğitim amaçlı değil işkence amaçlı bir eğitim gördük. Akşam nöbetlerini de sana tutturuyorlar zaten. O sırada üsteğmen geliyor bir yerde bir şey buluyor, sana gelip ceza veriyor. Zaten o sıra peyderpey 20 kişi ayrıldı. En son 4 kişi kaldık. Bir arkadaş bayılıp gidince, tabip subay artık isyan ederek, 'Yapmayın, çocuk fenalaştı.' dedi. Okulun zaten bitmeyeceği kanaati oluşmuştu bende. Hayatımızı karartmayalım. Mecburi istifaya gittik. Çok da sormadılar, 'Emin misin?' diye."

"Darbe girişimine şaşırmadım"

Akgün, Hava Harp Okulunun büyük bölümünün FETÖ mensubu olduğunu savundu.
Kendisine sürekli buluşma ve onlarla hareket etme teklifleri geldiğini aktaran Akgün, şunları söyledi:

"Bana yapma, etme bizimle buluş. Zaten 10 sene sonra her şey çok faklı olacak diyorlardı. Sen bizimle devam et dediler şimdi aklıma geldi hakikaten 10 sene geçti çok daha güçlenmişlerdi. Bu darbe girişimine şaşırmadım ama şaşırdığım şey hala takiyeye devam edenler var ve sayıları tahmin edilenlerden çok fazla .Teğmen arkadaşlarım var hala devam ediyorlar. Başka başka şeyler anlatıyorlar. Hiç siyaset konuşmayan bir arkadaşım bu 17-25 Aralık'tan sonra Cumhurbaşkanımıza hakaret etmeye başladı. Normalinde sen hiç siyaset konuşmazsın ki alakan da yok. Bir baktım bütün o FETÖ'cülerin hepsi aynı şeyleri söylüyorlar. Hepsine bir telkin yapılmış belli ki. Onu sezdim ben. Zaten bekliyordum ama milletin görmesi de iyi oldu. Çünkü ben kimseye kendi derdimi anlatamıyordum. Fetullahçılar bize böyle böyle yaptılar ayrıldım dediğimde kimse inanmadı. Bir tek kendi ailem inandı, o da kendi evimizde tehdit hadisesi olduğu için. Ama öteki türlü kimseyi inandıramıyorsun. Bizi istifaya zorladılar diye. Şimdi herkes gördü."

Akgün, Özyeğin Üniversitesinden pilot olarak bu yıl mezun olduğunu ve iş görüşmelerine başladığını ifade ederek, "Askeri okula istemeye istemeye girdim ama sonra mesleği benimsemiştim. Askeri okuldan önce FETÖ ağabeylerinin tehdidi, sonra da subaylarının işkencesi yüzünden ayrılmak zorunda kaldım. İhtiyaç olması halinde geri dönerim" diye konuştu.

Yorumlar