FETÖ evlerini boşaltan 'ablalara' gözaltında

FETÖ soruşturması kapsamında İzmit'te örgüt evini boşaltan 'ablalar' gözaltına alındı

Google Haberlere Abone ol
FETÖ evlerini boşaltan 'ablalara' gözaltında
İzmit’te, Fethullahçı Terör Örgütü’nün elebaşı Fethullah Gülen’in akrabası olan, cemaatte ’abla’ olarak tanımlanan Ş.G. ile E.D. sorumlu oldukları öğrencilerin kaldığı cemaat evlerini boşaltırken yakalandı.

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü ekipleri darbe girişiminin ardından operasyonlara devam ediyor. Terör örgütünün elebaşı Fethullah Gülen’in akrabası olduğu iddia edilen, cemaatte "abla" olarak tanımlanan Ş.G. ile E.D. gözaltına alındı. Cemaate yakınlığıyla bilinen dershane ve okullarda eğitim gören öğrencilerin kaldığı yaklaşık 10 evden sorumlu olan Ş.G. ile E.D. cemaat evlerini boşaltırken yakalandı.

Cemaat evlerinde kalan öğrencilerden kişi başı 350 TL aldıkları iddia edilen Ş.G. ile E.D.’nin üstlerinde yapılan aramalarda evlerin anahtarları bulundu. Evlerde 4 ile 6 arasında kız öğrencinin kaldığı, her eve bir isim verildiği, öğretmenlerin isimlerle kodlanan evlere öğrencileri yönlendirdiği tespit edildi.

Gözaltına alınarak Kocaeli Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen Ş.G. ile E.D. emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.
 

Yorumlar