FETÖ elebaşı Gülen ile kardeşinin yargılandığı davada karar

Terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen ile kardeşi Salih Gülen'in de yargılandığı davada sanıklardan Samih Yalçın, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Google Haberlere Abone ol
FETÖ elebaşı Gülen ile kardeşinin yargılandığı davada karar

Erzurum'da, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen ile kardeşi Salih Gülen'in de yargılandığı davada sanıklardan Samih Yalçın'a, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezası verildi.

Firari sanıklar terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen, kardeşi Salih Gülen ile avukatlığını yapan ve kamuoyunda "Kemal Gülen" olarak tanınan Kevser Gülen'in de yargılandığı davanın Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmasına, önceki celselerde tahliye edilmesine rağmen itiraz üzerine yeniden tutuklanan sanık Samih Yalçın ile avukatı katıldı.

Sanık Yalçın, bir önceki celse cumhuriyet savcısının açıkladığı esas hakkındaki mütalaasına ilişkin diyeceklerinin sorulması üzerine, matbaadaki kutularda ele geçirilen ve polisin el koyduğu dava konusu malzemelerin Salih Gülen'e ait olduğunu anlattı. Yalçın, bu malzemeleri kendisinin işçi olarak çalıştığı iş yerine Salih Gülen tarafından getirildiğini söyledi.

Kutularda ne olduğunu önceden bilmediğini ileri süren Yalçın, "Kutudan çıkan kasetlerin çoğu tedavülden kalkmış kasetler. İzlenme gibi bir durumları yoktur." dedi.

Yalçın, matbaadaki yüzde 2'lik hissesinin tamamen temsili olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Matbaada imza yetkim bile yoktur. Yasa dışı işlem yapıldığı öne sürülüyor ama ben herhangi bir yasa dışı işlem yapmadım. Bilgisayarımda ele geçen görüntüler, izlerken kaydettiğim görüntülerdir. Devletin bekasına zarar verecek herhangi bir şey yapmadım. Ben çalışan işçiyim. Hiçbir zaman terör örgütü üyesi olmadım. Mağdurum."

Mahkeme, Sanık Samih Yalçın'a "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan verdiği 7 yıl 6 ay hapis cezasını, sabıkasız oluşu ve duruşmalardaki iyi halini göz önüne alarak 6 yıl 3 ay hapse çevirdi.

Heyet, yakalanamayan diğer sanıklar Fetullah Gülen ile kardeşi Salih Gülen'in dosyasının ise bu dava dosyasından ayrılmasına karar vererek, her iki sanık hakkındaki kırmızı bülten ve difüzyon mesajı kararının devamında hükmetti.

İddianameden

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in kardeşine ait matbaaya düzenlenen operasyonda suç unsuru olduğu değerlendirilen pek çok doküman ve materyal ele geçirildiği belirtiliyor.

"Gülen Matbaası"ndaki doküman ve notların incelenmesi sonucu örgütün gazete, dergi, televizyon ve radyo gibi iletişim alanlarında faaliyet gösterdiği, bu yayın organlarının, faaliyetlerini ve yayın hayatını örgütün çıkarları doğrultusunda sürdürerek talimatları örgütün üst düzey yetkililerinden aldığının belirlendiği kaydedilen iddianamede, yayın organlarından elde edilen gelirin suç örgütünün finans kaynağını oluşturduğu ifade ediliyor.

İddianamede, örgütün, FETÖ/PDY'nin devletin hassas ve etkili kurumlarındaki kadrolarının sağladığı avantajlardan faydalanarak pek çok operasyonel faaliyette bulunduğu, adli, idari ve istihbari kolluk görevi ifa eden ve aynı zamanda güç kullanma yetkisine sahip emniyet teşkilatı içinde de yapılandığı aktarılarak, örgüt üyesi oldukları belirtilen Salih Gülen ve Samih Yalçın'ın, Fetullah Gülen'e ait oldukları değerlendirilen teyp/video kasetlerine çekilen vaaz ve konuşmaları, cemaate üye olan ve sempati duyanlara dinlettirip eleman kazandırma amacı güttükleri, ayrıca örgüte aktarılan himmet toplama eyleminde aktif olarak hareket ettikleri belirtiliyor.

Sanıklardan Fetullah Gülen'in "silahlı terör örgüt kurma ve yönetme, dini inanç ve duygularının istismarı suretiyle dolandırıcılık ve anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 12 yıldan 22 yıla kadar hapsi, Salih Gülen ve Samih Yalçın'ın da "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 5 yıldan 10 yıla kadar hapsi isteniyor.

Dava kapsamında yakalanamayan sanıklar Fetullah Gülen ve kardeşi Salih Gülen hakkında kırmızı bülten ve difüzyon mesajı kararı çıkarılmıştı.

Yorumlar

halkın adaleti bunlar bu ülkenin suyunu havasını soluklayamaz böyle bir adalet adil vatan bekasını sağlayan olamaz ebediyete yollanmalılar.