FETÖ'de 112 iş adamına operasyon

Kayseri’de, aralarında ticaret odası başkanının ve AK Parti eski il başkanın da bulunduğu 112 işadamına 400 polisle eşzamanlı FETÖ operasyonu düzenlendi. Zanlıların ev ve iş yerinde arama yapılıyor.

Google Haberlere Abone ol
FETÖ'de 112 iş adamına operasyon
Kayseri'de Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sonrası başlatılan soruşturma kapsamında 112 iş adamına yönelik operasyon başlatıldı.

Alınan bilgiye göre, soruşturma kapsamında 112 iş adamı hakkında gözaltı kararı çıkartıldı. Yaklaşık 400 polisin katılımıyla düzenlenen operasyonda zanlılar, ikametlerinde gözaltına alınmaya başlandı.

Zanlıların ev ve iş yerlerinde arama çalışmaları da sürüyor.

BATMAN

Batman merkezli 28 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik başlatılan operasyonda bazı şüpheliler gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, Batman Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından FETÖ/PDY'nin Batman il yapılanmasının deşifre edilmesi, örgütün amaç ve hedefleri doğrultusunda hareket ederek kamu kaynaklarını kullanan ve kullanılmasına izin veren kişilerin tespiti için soruşturma başlatıldı.

Soruşturma kapsamında terör örgütünün üst düzey yöneticilerinin de bulunduğu 75 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Bu kişilerin gözaltına alınmasına yönelik eş zamanlı yürütülen operasyon, Batman'ın yanı sıra İstanbul, Ankara ve İzmir dahil 28 ili kapsıyor.

Bazı iş adamı ve kamu görevlilerinin de bulunduğu suça karışan şüphelilerin yakalanmasına yönelik operasyonun Batman'daki bölümüne 800 polis katılıyor. Belirlenen adreslere giderek arama yapan ekiplerin, bazı şüphelileri gözaltına aldığı öğrenildi.

ÇORUM

Çorum'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan 12 kişi tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, Çorum Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan Hakan D, Yalçın Y, Hacı B, Hüseyin D, Ahmet H, Şehnaz K, Hüseyin Cahit T, Engin U, Adem K, Halil B, Zekeriya Y. ve Hüseyin A, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Savcılıkta sorgulanan zanlılar, "terör örgütüne üye olmak" suçundan sevk edildikleri mahkemece tutuklandı.

Geniş güvenlik önlemleri altında adliyeden çıkarılan 12 şüpheli, Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra cezaevine götürüldü.
Tutuklananlar arasında Kimse Yok Mu Derneği Çorum Şubesi yöneticileri ile derneğe maddi destek sağlayan kişilerin bulunduğu olduğu öğrenildi.

ANKARA

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınıp adliyeye sevk edilen 15 askerden 10'u tutuklandı.

Emniyetteki işlemlerin ardından terörle mücadele ekiplerince Ankara Adliyesine getirilen ve savcılık sorgusu tamamlanan aralarında subayların da bulunduğu 15 asker, tutuklanmaları talebiyle sulh ceza hakimliklerine sevk edildi.

Askerlerden 10'u çıkarıldıkları mahkemelerce tutuklandı, 5 asker ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

GATA

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde (GATA) görevli 59 kişiden, aralarında tabip albay ve yarbayların da bulunduğu 28'i tutuklandı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı üzerine gözaltına alınan GATA görevlisi 59 kişi, emniyetteki işlemlerin ardından Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince adliyeye getirildi.
Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Bürosu savcılarınca sorgulanan zanlılar, nöbetçi sulh ceza hakimliklerine sevk edildi.

Şüphelilerden, aralarında tabip albay ve yarbayların da bulunduğu 28'i çıkarıldıkları mahkemelerce tutuklandı. Diğer 31 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

UŞAK

Uşak'ta, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan 23 emniyet personeli daha tutuklandı. Soruşturmada tutuklanan polis sayısı 37'ye çıktı.

BİLECİK

Bilecik'te, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen 23 kişi tutuklandı.

Yorumlar