'FETÖ'cü çevrelerin algı operasyonlarını kıracağız'

Kurtulmuş: "Bugün itibarıyla kamu görevlilerimizin izin yasağı kaldırılmıştır"

Google Haberlere Abone ol
'FETÖ'cü çevrelerin algı operasyonlarını kıracağız'
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, "Bugün itibarıyla kamu personelimizin, kamu görevlilerimizin izin yasağı kaldırılmıştır, senelik izinlerini kullanabileceklerdir, senelik izinlerini, tekrar kendi planlarını uygulamaya koyabileceklerdir." dedi.

Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu toplantısı sürerken, Çankaya Köşkü'nde düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulundu ve basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe teşebbüsünden itibaren ciddi şekilde kamu diplomasisi alanında da önemli faaliyetler yürüttüklerini ifade eden Kurtulmuş, "Bir taraftan Kamu Diplomasisi Koordinatörlüğü, diğer taraftan Dışişleri Bakanlığımız, diğer taraftan Avrupa Birliği Bakanlığımız ve ilgili kurum ve kuruluşlar hep beraber Türkiye'deki darbe gerçeğini anlatmak ve darbenin arkasındaki bu FETÖ'cü çetenin nasıl bir dünya görüşüne sahip olduğunu bütün dünyayla paylaşmak için kolları sıvadı, çalışıyor. Bu anlamda Türkiye'nin tezlerini, milletin ortak duruşunu ve demokrasiyi sahiplenişini bütün dünyaya anlatmaya gayret ediyor." diye konuştu.

"FETÖ'cü çevrelerin algı operasyonlarını kıracağız"

Hangi çalışmayı yaparlarsa yapsınlar anlamak istemeyenlerin ortadaki gerçek ne kadar yalın olursa olsun bunları anlamak istemediklerine işaret eden Kurtulmuş, şunları kaydetti:

"Anlayamadıkları için değil, anlamak istemedikleri için anlamıyorlardı ama dünkü mitingin bu çevrelerin, bu tür çevrelerin de gözünü açtığını zannediyoruz. Bundan sonra ortadaki mesele açıktır ve biz bütün kollarımızla birlikte dört koldan, bütün dünyada diplomasi, kamu diplomasisi faaliyetlerini sürdüreceğiz. Özellikle ekonomi diplomasisi ve insan hakları ile ilgili alanda bu FETÖ'cü çevreler ve onların networklerinin ortaya koyduğu algı operasyonlarını da kıracağız. Bu algı operasyonlarına karşı da ülkemizin tezlerini bütün dünyayla paylaşmaya devam edeceğiz."

"Halkımız ve ekonomi çevreleri şundan rahat olsunlar"

Bakanlar Kurulu'nda ele aldıkları önemli konulardan birinin de ekonomideki güçlü adımlarla devam edecekleri reform hareketleri olduğunu bildiren Kurtulmuş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"65. Hükümetin en önemli alanlarından birisi, ekonomide üretim esaslı, istihdam esaslı ve ihracat esaslı yeni bir moda geçmiş olması, yeni bir faza geçmiş olmasıydı. Maalesef darbe teşebbüsüyle birlikte bu alanlarda da sanki birtakım aksamalar olurmuş gibi imajlar ortaya sürülmeye başlandı. Halkımız ve ekonomi çevreleri şundan rahat olsunlar ki asla ve asla bu darbe teşebbüsü ve sonrasındaki gelişmeler, Türkiye ekonomisini etkilememiştir. Etkileri ilk bir hafta marjinal etkilerdir, ondan sonra süratle ekonomi yönetimi olarak kararlılığımıza sadık bir şekilde yolumuza devam ediyoruz."

Kurtulmuş, bu çerçevede Bakanlar Kurulu'nda gündeme gelen konulardan birisinin de "mevcut yatırım teşvik programının etkinliğini arttıracak yeni adımların atılması, proje bazlı yeni teşvik uygulamalarının gündeme gelmesi ve özellikle ihracata dönük yeni desteklerin gündeme alınması" olduğunu aktardı.

Kurtulmuş, "Bu çerçevede ekonomi ile ilgili bakanlıklarımız çalışmalarını sürdürüyor ve ekonomi dünyasının yeni teşvik alanları içerisinde yoluna devam etmesinin öncülüğünü yapıyor." dedi.

İş adamları taşınmazlarını teminat olarak gösterebilecek

Toplantıda gündeme gelen ve bugün itibarıyla TBMM'ye gönderecekleri bir kanun tasarısının olduğunu ifade eden Kurtulmuş, şöyle devam etti:

"Ekonomik reform paketlerimizin içerisinde zikrettiğimiz bir husus şuydu: İş adamlarının taşınır mallarının, alet, makine, teçhizat ve diğer taşınırlarının bankalara teminat olarak verilebilmesinin kolaylaştırılması. Bunu söz olarak vermiştik. Ekonomi çevrelerini, özellikle KOBİ'leri rahatlatan çok önemli bir teklifti bu. Şimdi bunu yasalaştırıyoruz inşallah, bugün itibarıyla Türkiye Büyük Millet Meclisine gidiyor ve bundan sonra iş adamlarımız sadece taşınmazlarını değil, aynı zamanda taşınır mallarını, mülklerini de bankalarımıza rehin olarak verebilecek, teminat olarak gösterebilecektir. Makinesini, üretim tezgahını, kullandıkları kamyonlarını, diğer araçlarını, teçhizatlarını bu anlamda bir teminat olarak gösterecektir.

Bu, özellikle Türkiye'nin ana omurgasını oluşturan, iş dünyasının ana omurgasını oluşturan KOBİ'lerimiz için bir hayat damarı olacaktır. Öyle olacağını ümit ediyoruz, çünkü finansman konusunda oldukça zorluklar çeken ve finansman maliyetlerinin yüksekliği dolayısıyla gerçekten kendilerini finansa etmekte zorlanan bu kesime karşı önemli bir teminat olarak bunlar bankalarda olacak ve inşallah onlara da faydalı olacaktır diye ümit ediyorum. İş dünyasını rahatlatacaktır."

"Bugün itibarıyla kamu görevlilerimizin izin yasağı kaldırılmıştır"

Açıklamalarının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, "kamu çalışanlarının izin yasağının ne zaman kaldırılacağı ve Kurban Bayramı tatilinin ne kadar olacağına" ilişkin soru üzerine şunları söyledi:

"Bugün itibarıyla kamu personelimizin, kamu görevlilerimizin izin yasağı kaldırılmıştır, senelik izinlerini kullanabileceklerdir, senelik izinlerini, tekrar kendi planlarını, uygulamaya koyabileceklerdir. Bu yasak herhangi bir şekilde vatandaşlarımızı zor durumda bırakmak için değil, memurlarımızı zor durumda bırakmak için değil, özellikle FETÖ'ye karşı yapılan operasyonlar dolayısıyla tedbiren alınmış bir karardı, bugün itibarıyla da bu kararı kaldırıyoruz.

Kurtulmuş, bayram tatiliyle ilgili olarak da "Büyük ihtimalle Kurban Bayramı tatilimiz de 9 günlük olacak, yani cuma günü olacak ama onun kararı henüz Bakanlar Kurulu'na gelmedi." diye konuştu.
 

Yorumlar