Fetih etkinlikleri kapsamında İstanbul ve Çanakkale'yi ziyaret ettiler

Toros Sema Koleji öğrenci ve velileri İstanbul'un fethinin 561'nci yıl dönümü etkinlikleri kapsamında İstanbul ve Çanakkale'nin tarihi ve doğal güzelliklerini ziyaret etti. Sema Koleji sınıf öğretmeni Mustafa Çelik, rehberliğinde 15 öğrenci...

Google Haberlere Abone ol
Fetih etkinlikleri kapsamında İstanbul ve Çanakkale'yi ziyaret ettiler

Toros Sema Koleji öğrenci ve velileri İstanbul'un fethinin 561'nci yıl dönümü etkinlikleri kapsamında İstanbul ve Çanakkale'nin tarihi ve doğal güzelliklerini ziyaret etti.

Sema Koleji sınıf öğretmeni Mustafa Çelik, rehberliğinde 15 öğrenci ve 25 veli Panoroma müzesi, Merkezefendi camii ve Türbesi, anıt mezarlar, Fatih ve Süleymani'ye camileri, İstanbul Boğazı turu, Kız Kulesi, Valide Cami, Azizi Mahmut Hüdai Hazretleri'nin meftun bulunduğu külliye, Çamlıca Tepesi, Beylerbeyi ve Topkapı Sarayı, Mısır Çarşısı, Yerebatan Sarnıcı, Sultanahmet, Ayasofya, Eyüp Sultan ve Rumelihisarı'nı ziyaret etti.

Öğrenci ve velilerin fetih etkinlikleri kapsamında İstanbul'dan Çanakkale'ye geçti. Öğrenci ve veliler Çanakkale'de Kilitbahir Kalesi, Namazgah Tabyaları, Rumeli Mecidiyesi ve Seyit Onbaşı, Şahindere ve Soğanlıdere şehitliği, Seddülbahir Kalesi, Şehitler Abidesi, Ezineli Yahya Çavuş Anıtı ve Şehitliği, Conkbayırı ve 57. Alay Şehitliği'ni ziyaret etti.

Okul Müdürü Ahmet Çakır, eğitim ve öğretimin yalnız okulu kapsamadığını; gayelerinin aynı zamanda geleceğe ışık tutan tarihi dokuları ve bizi biz yapan değerleri, bu tür sosyal etkinliklerle öğrenci ve velilere yerinde ziyaretlerle göstermek olduğunu kaydetti. CİHAN

Yorumlar